Jesienna Zapiekanka Ziemniaczana

Jesienna Zapiekanka Ziemniaczana
Jesienna Zapiekanka ziemniaczana to bezglutenowe przepis z 8 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera około 9g białka, 29g tłuszczu i w sumie 453 kalorii. Za $2.21 za porcję, ten przepis okładki 14% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 40 minut. Mieszanka ząbków czosnku, parmezanu, gęstej śmietany i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 399 osób zrobiło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wiele osób naprawdę polubiło ten dodatek. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 54%. Ten wynik jest dobry. Jesienna Zapiekanka Z Warzyw Korzeniowych, Zapiekanka Dauphinois (Zapiekanka Ziemniaczana), oraz Zapiekanka Dauphinois (Zapiekanka Ziemniaczana) są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
3
Przekrój ziemniaki na pół i wrzuć je do dużego naczynia do pieczenia i dopraw solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
4
W międzyczasie włóż śmietanę, masło, zioła i czosnek do małego rondla i gotuj na średnim ogniu. Gotuj przez około 5 minut, aby nadać kremowi smak. Dopraw solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
5
Wlej gorącą śmietanę przez sitko na ziemniaki (wyrzuć zioła i czosnek), jeśli nie ma wystarczającej ilości śmietany, aby przejść 3/4 drogi w górę ziemniaków, a następnie wlej trochę dodatkowej śmietany na wierzch, aby nadrobić różnicę.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
6
Posyp parmezanem równomiernie na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
7
Piecz przez 30 do 35 minut, aż ziemniaki się ugotują, a wierzch zacznie się brązowieć. Przykryj i trzymaj w cieple, aż będzie gotowy do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
TrudnośćŚredni
Gotowe W40 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia6
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn