Jesienna Sałatka Owocowa
Jesienna sałatka owocowa to bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie przystawka. Na $1.95 za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 180 kalorii, 11g białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis służy 12. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest idealny do Jesień. Udaj się do sklepu i podnieś sól, sok z limonki, do 4 łyżek orzechów pinii i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Jesienna Sałatka z owocami i kurczakiem, Five-Spice Jesienna Sałatka Owocowa, oraz Łatwa zdrowa Jesienna Sałatka z owocami i zbożem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Gotować orzeszki piniowe na patelni 6 - do 8-calowej na średnim ogniu, wstrząsając patelnią często mieszać orzechy do bladego złota, 2 do 3 minut.
Nożem wyciąć skórkę i membranę z grejpfruta. Trzymając owoce nad miską, przeciąć między segmentami i wewnętrzną membraną, aby uwolnić owoce do miski. Wycisnąć sok z membrany do miski; wyrzucić membranę.
Opłucz persimmons Fuyu, obetnij i wyrzuć końcówki łodygi, a następnie pokrój owoce w poprzek na cienkie okrągłe.
Opłucz Azjatyckie gruszki i odrzuć łodygi.
Pokrój owoce w poprzek na cienkie rund przez środkowe nasiona. Pokrój plastry gruszki sokiem grejpfrutowym.
W małej misce wymieszaj 6 łyżek soku grejpfrutowego (reszta rezerwowa do innych zastosowań) z sokiem z limonki, octem ryżowym i miodem.
Ułóż miskę sałatkową lub talerze sałatkowe z frisee. Ułóż Fuyu persimmons, Azjatyckie gruszki i grejpfruty na frise.
Posypać pestkami granatu i orzeszkami pinii, a następnie zwilżyć sosem grejpfrutowo-limonkowym.