Jesienna jagnięcina ze śliwkami
Fall-Apart jagnięcina ze śliwkami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje 4,56 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 44g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 508 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, jagnięce golonki, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać miętę, można śledzić to danie główne z Miętowe Brownies jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Kotlety jagnięce ze śliwkami, Tagine jagnięcy ze śliwkami, oraz Tagine jagnięcy ze śliwkami i cynamonem.
Instrukcje
Jagnięcinę obficie doprawić solą i pieprzem.
Rozgrzać oliwę z oliwek w wysokiej jednostronnej patelni do smażenia, aż się połyska. Brąz mięso ze wszystkich stron.
Odstawić mięso na bok i obniżyć ogień do minimum. Ostrożnie dodać pokrojoną cebulę i smażyć na bardzo małym ogniu przez 20 minut, aż będzie miękka i lekko karmelizowana. Cebulę doprawić solą i pieprzem. Podnieście ciepło do góry. Rozgrzać patelnię białym winem i gotować przez 2 minuty.
Dodaj bulion, czosnek, śliwki i jagnięcinę na patelnię. Doprowadzić bulion do wrzenia, a następnie obniżyć ogień do niskiego poziomu i gotować, przykryte, na najniższym ogniu przez 2 godziny.
Podawać na gorąco, z rozdartymi świeżymi listkami pietruszki i mięty na wierzchu, z oliwą z oliwek lub kuskusem na boku.