Jerk Chicken z Habanero - miętową glazurą i smakiem Mango

Jerk Chicken z Habanero - miętową glazurą i smakiem Mango
Jerk Chicken z Habanero - miętową glazurą i smakiem Mango wymaga o 2 godziny i 40 minut od początku do końca. Przepis ten służy 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 904 kalorie, 27g białka, oraz 35 g tłuszczu na porcję. Na 3,39 zł za porcję, ten przepis okładki 22% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Dobrze sprawdza się jako danie główne. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Tylko kilka osób naprawdę lubi to danie z Ameryki Środkowej. Udaj się do sklepu i odbierz habanero chile, koszerną sól, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłka jako deser. Jest ona dostarczana przez Foodnetwork. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia na dobry wynik spoonacular 40%. Spróbuj Grillowany kurczak w cieście z Habanero - miętową glazurą, Grillowany Kurczak Mango-Habanero, oraz Kurczak Jerk z pieczonym Mango i Habanero Chiles podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej grill do medium.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
2
Wszystkie składniki przypraw połączyć w średniej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
3
Umyj kurczaka z obu stron olejem i dopraw solą. Pocierać jedną stronę każdej piersi przyprawą do szarpania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przyprawa JerkPrzyprawa Jerk
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
4
Umieścić kurczaka na grillu, pocierać bok w dół i grill, aż lekko zwęglone i rub utworzył skórkę, około 5 minut. Odwróć kurczaka, umyj górną stronę z odrobiną Habanero-miętowej glazury i kontynuuj gotowanie, aż po prostu ugotujesz, szczotkując więcej glazury co kilka minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Habanero ChiliHabanero Chili
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
5
Wyjąć z grilla na półmisek, posmarować większą ilością glazury i odstawić na 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
6
Podawać z mango Relish na boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
(możesz Użyć Zwykłego Cuke'a, Ale Posiej Go I Jeśli Skórka Jest Woskowa, Obierz Ją)(możesz Użyć Zwykłego Cuke'a, Ale Posiej Go I Jeśli Skórka Jest Woskowa, Obierz Ją)
1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas
7
Octy i habanero umieścić w rondlu o średniej aktywności i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Habanero ChiliHabanero Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
8
Dodać cukier i gotować na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż cukier całkowicie się stopi, a mieszanina zgęstnieje i zmniejszy się o około połowę. * Ostrożnie przełóż mieszaninę do blendera, dodaj miętę i zmiksuj, aż będzie gładka. Doprawić solą i pozostawić glazurę do ostygnięcia do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1
Usuń płyn z ognia i pozostaw do ostygnięcia przez co najmniej 5 minut.
2
Przenieś płyn do blendera lub robota kuchennego i napełnij go nie więcej niż do połowy. Jeśli używasz blendera, zwolnij jeden róg pokrywy. Zapobiega to efektowi próżni, który powoduje wybuchy ciepła.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Umieść ręcznik na górze maszyny, pulsuj kilka razy, a następnie przetwarzaj z dużą prędkością, aż będzie gładki.
4
Wszystkie składniki połączyć w dużej misce i doprawić solą i pieprzem, do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
5
Odstawić w temperaturze pokojowej na 30 minut przed podaniem, aby umożliwić stopienie smaków. Może być przygotowany i schłodzony, przykryty, do 1 dnia wcześniej. Doprowadzić do temperatury pokojowej 1 godzinę przed podaniem.

Składniki

907papryka habaneroz kością, ze skórką na piersiach z kurczaka)z kością, ze skórką na piersiach z kurczaka)6krewetki i żyłkiOlej rzepakowyOlej rzepakowy591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwegrubo posiekane liście kolendrygrubo posiekane liście kolendry1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepakowane świeże liście mięty, grubo posiekanepakowane świeże liście mięty, grubo posiekane1porcja startego parmezanupółksiężycowe plasterki ogórka angielskiegopółksiężycowe plasterki ogórka angielskiego1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoziele angielskie mieloneziele angielskie mielone1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreocynamon mielonycynamon mielony1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreogoździki mielonegoździki mielone2Spód: okruszki z herbatników grahamkolendra mielonakolendra mielona2Spód: okruszki z herbatników grahamimbir mielonyimbir mielony1habanero chilehabanero chile1porcja startego parmezanumiód (w zależności od słodyczy mango)miód (w zależności od słodyczy mango)1porcja startego parmezanuRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy6krewetki i żyłkiSól koszernaSól koszerna2Spód: okruszki z herbatników grahamjasnobrązowy cukierjasnobrązowy cukier591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeży sok z limonkiświeży sok z limonki1porcja startego parmezanuproszek habaneroproszek habanero1łyżka czerwony ocet winnymango, obrane, pestki i drobno pokrojone w kostkęmango, obrane, pestki i drobno pokrojone w kostkę591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesteki z nowojorskiego stripsusteki z nowojorskiego stripsu1porcja startego parmezanuramięramię2warzywo (np. szpinak)gruby czarny pieprzgruby czarny pieprz1smallsczerwona cebula, drobno pokrojona w kostkęczerwona cebula, drobno pokrojona w kostkę4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa6krewetki i żyłkiSólSól6krewetki i żyłkiSól i świeżo zmielony czarny pieprzSól i świeżo zmielony czarny pieprz1jalapeno lub serrano chile, łodygowane, wysiewane i drobno pokrojone w kostkęjalapeno lub serrano chile, łodygowane, wysiewane i drobno pokrojone w kostkę7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwez migdałami (po 1,45 uncji), posiekanymiz migdałami (po 1,45 uncji), posiekanymi2warzywo (np. szpinak)tymianek suchytymianek suchy4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweocet winny białyocet winny biały
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 40 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia8
Magazyn