Jelito Wieprzowe Duszone
Duszone jelito wieprzowe może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje 1,12 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 20g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 322 kalorie. Jeśli masz liście laurowe, sól koszerna, seler i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. 12 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Wieprzowina Indad (wieprzowina duszona na słodko i słono), Wieprzowina Patatim (Filipińsko-Chińska Duszona Noga Wieprzowa / Golonka), oraz Wieprzowina Duszona dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umyć jelito w kilku zmianach zimnej wody. Namoczyć bung w 1 litrze wody zmieszanej z octem. Tymczasem przynieś duży garnek wody do wrzenia.
Dodaj jelito do garnka i gotuj przez 10 minut.
Wróć do garnka i dodaj bulion (lub zimną wodę) do przykrycia.
Dodaj cebulę, marchew, seler, liście laurowe i ziarna pieprzu. Obficie przyprawić solą. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu i zmniejszyć do gotować. Gotować, aż jelita będą miękkie, 1 1/2 do 2 godzin. Wszystko do ostygnięcia w garnku, aż ostygnie na tyle, aby obsłużyć.
Wyjąć z garnka i osuszyć.
Pokroić na ukosowanie w plastry o grubości około 1/3 cala.
Podawać jako-jest w zupach z makaronem. Alternatywnie, ciepło dużej ciężkiej patelni na średnim ogniu.
Dodaj 1 łyżkę oleju roślinnego i podgrzewaj, aż się połysk.
Dodać pokrojone intesting i gotować, aż lekko rumiane i chrupiące z obu stron, o 1 minutę. Doprawić do smaku solą.
Podawać w tacos lub jeść samodzielnie z wyciśniętym limonką.