Jedz za osiem dolców: słodki Edamame z Hijiki

Jedz za osiem dolców: słodki Edamame z Hijiki
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisy przystawki, więc dać jeść za osiem dolców: słodki Edamame z Hijiki spróbować. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 3 i kosztuje 86 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 241 kalorii. Jeśli masz szalotki, imbir, edamame, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. 3 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Rukola, Fasola Edamame I Wodorosty Hijiki, Jedz Za 8 Dolców: Dwa Razy Pieczone Słodkie Ziemniaki, oraz Jedz za osiem dolców: czarną fasolę i słodkie ziemniaki Chili dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Włóż hijiki do miski 1 quart do połowy pełnej ciepłej wody i mocz przez 30 minut. (Będzie się trochę pulchnie podczas moczenia.) Pod koniec pół godziny podnieś wodorosty z wody, pozostawiając za sobą wszelkie ziarna i ustaw w durszlaku, aby spuścić podczas kontynuowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wodorosty MorskieWodorosty Morskie
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Edamame ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu, a następnie osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Edamame (ze Strąków)Mrożone Edamame (ze Strąków)
3
Rozgrzać olej w średnim rondlu na średnim ogniu. Gdy jest gorąco, obrócić płomień na średni, dodać marchew, szalotka i imbir, i mieszać przez minutę. Następnie dodaj edamame, hijiki, cukier, 1 szklankę wody i 1/2 łyżeczki soli. Doprowadzić do gotować na wolnym ogniu, a następnie dusić, częściowo przykryte, na małym ogniu przez około 30 minut, aż prawie cała ciecz jest gotowane off i fasola są bardzo delikatne. Smak do przypraw i podawać z białym ryżem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż BiałyRyż Biały
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Mrożone Edamame (ze Strąków)Mrożone Edamame (ze Strąków)
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
(duża Tuba)(duża Tuba)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje3
Ocena Zdrowia19
Magazyn