Jedz za osiem dolców: słodki Edamame z Hijiki
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisy przystawki, więc dać jeść za osiem dolców: słodki Edamame z Hijiki spróbować. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 3 i kosztuje 86 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 241 kalorii. Jeśli masz szalotki, imbir, edamame, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. 3 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Rukola, Fasola Edamame I Wodorosty Hijiki, Jedz Za 8 Dolców: Dwa Razy Pieczone Słodkie Ziemniaki, oraz Jedz za osiem dolców: czarną fasolę i słodkie ziemniaki Chili dla podobnych receptur.
Instrukcje
Włóż hijiki do miski 1 quart do połowy pełnej ciepłej wody i mocz przez 30 minut. (Będzie się trochę pulchnie podczas moczenia.) Pod koniec pół godziny podnieś wodorosty z wody, pozostawiając za sobą wszelkie ziarna i ustaw w durszlaku, aby spuścić podczas kontynuowania.
Edamame ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu, a następnie osuszyć.
Rozgrzać olej w średnim rondlu na średnim ogniu. Gdy jest gorąco, obrócić płomień na średni, dodać marchew, szalotka i imbir, i mieszać przez minutę. Następnie dodaj edamame, hijiki, cukier, 1 szklankę wody i 1/2 łyżeczki soli. Doprowadzić do gotować na wolnym ogniu, a następnie dusić, częściowo przykryte, na małym ogniu przez około 30 minut, aż prawie cała ciecz jest gotowane off i fasola są bardzo delikatne. Smak do przypraw i podawać z białym ryżem.