Jedz za 8 dolców: zupa Tortilla

Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na zupy, więc daj jeść za osiem dolców: Tortilla zupa spróbować. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 525 kalorii, 33g białka, oraz 35 g tłuszczu każdy. Na $4.3 za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 18 mówi, że trafił w sedno. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Mieszanka ziaren kukurydzy earn, pomidor, 2 cebula i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Jedz Za Osiem Dolców: Marokańska Zupa Z Czerwonej Soczewicy, Jedz za 8 dolców: francuska zupa cebulowa, oraz Jedz za 8 dolców: zupa z Pora z cytryną i koperkiem.
Instrukcje
Dodaj olej rzepakowy do 12-calowej żeliwnej patelni o dużym dnie i ustaw na dużym ogniu, aż się połyśnie, około 2 minut (sprawdź temperaturę oleju, upuszczając pojedynczy pasek tortilli-powinien szybko pęcherzykować).
Dodaj paski i dobrze wymieszaj, aby pokryć olejem. Mieszaj raz na minutę, aż paski zaczną sztywnieć i zabarwić, około 2 minut. Zmniejszyć ogień do średniej i nadal gotować, często mieszając, aż paski są tak ostre i opalone, kilka minut dłużej. Użyj łyżki szczelinowej, aby usunąć papierowy ręcznik wyłożony płytką i lekko posolić.
Rozgrzać oliwę z oliwek w rondlu trzylitrowym o grubym dnie na średnim ogniu, aż do połysku.
Dodać cebulę, włączyć ogień do średnio niskie, i gotować, mieszając często, aż bardzo miękkie i półprzezroczyste, ale nie rumiane, o 10 protokół.
Dodać czosnek i chili w proszku i gotować, ciągle mieszając, aż pachną, około 1 minuty.
Wlać bulion i doprowadzić do wrzenia. (Jeśli używasz bulionu w proszku, dodaj wodę, zagotuj i wymieszaj proszek przed kontynuowaniem.)
Dodaj cukinię do garnka, dostosować ciepło tak płynne simmers, i gotować na wolnym ogniu 5 minut.
Dodaj pomidora i dusić 2 protokół.
Dodaj kukurydzę (i kurczaka, jeśli używasz) i gotuj na wolnym ogniu 3 minuty. Smak cukinii na doneness; w mało prawdopodobnym przypadku, że nie jest jeszcze gotowy do jedzenia, gotować na wolnym ogniu minutę lub dwie więcej. Doprawić do smaku solą i pieprzem i podawać natychmiast z tortillami, kolendrą i serem.