Jedz za 8 dolców: miska ryżu z Miso-marynowanym stekiem

Jedz za 8 dolców: miska ryżu z Miso-marynowanym stekiem jest bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 488 kalorii, 38g białka, oraz 19g tłuszczu każdy. Na $3.49 za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. 129 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz marchew, miód, stek z flanki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć olej z pestek winogron, można podążać za tym daniem głównym z Truskawkowa Kruszonka jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Stek Z Flanki Z Masłem Ponzu I Miso, Stek z wasabi i ziemniaki z Miso, oraz Marynowany Stek Z Flanki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Miso, 1 łyżka mirinu, ocet ryżowy, 2 łyżeczki sosu sojowego, czosnek, olej sezamowy i szczyptę soli połączyć w małej misce niereaktywnej. Płaszcz stek w tej marynacie, odwracając się, aby uzyskać obie strony. Przykryć szczelnie folią i przechowywać w lodówce przez co najmniej 2 godziny i do
Wyjąć z lodówki 30 minut przed gotowaniem.
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Pokrój marchew na deski o długości około 3 cali i grubości ¼ cala.
Umieść je w misce z 2 łyżeczkami oleju z pestek winogron, 1 łyżeczką mirinu, 1 łyżeczką sosu sojowego i miodem oraz szczyptą soli. Wrzucić do połączenia, a następnie rozłożyć na pergaminie wyłożonej blachy do pieczenia i piec na górze piekarnika przez 20 minut, aż marchewki są miękkie i rumiane na dole.
Podgrzać żeliwną patelnię na średnim ogniu przez 5 minut.
Wlać pozostałe 2 łyżeczki oleju z pestek winogron i przechylić patelnię, aby równomiernie rozprowadzić.
Umieść stek na patelni i gotuj przez 5-6 minut, następnie odwróć i kontynuuj gotowanie, aż natychmiastowy odczyt termometru zarejestruje 54° Po włożeniu do środka na średnio rzadkie, o 5 minut dłużej.
Wyjąć stek na talerz i namiot luźno folią.
Przełożyć stek na deskę do krojenia i pokroić w grube plastry ½ -ich na ziarno.
Fil dwie miski z ryżem i zorganizować deski marchew na górze każdej miski. Połowę plasterków steku układamy na wierzchu marchewki, a na wierzchu łyżka soku zebranego na talerzu.
Posypać sezamem, jeśli używasz.