Jedz za 8 dolców: Gratin z fasoli
Jedz za osiem dolców: Gratin Bean może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 274 kalorie, 8G białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na 54 grosze za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i podnieś ząbki czosnku, cebulę, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Jedz za osiem dolców: gnocchi i kapustę czerwoną Gratin, Jedz za osiem dolców: czarną fasolę i słodkie ziemniaki Chili, oraz Can ' t-Eat-Just-One Cinnamon Rolls dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić fasolę w rondlu z wodą na pokrycie przez 2 cale. Doprowadzić do wrzenia, a następnie utrzymać delikatne gotować, aż ziarna będą miękkie; całkowita ilość czasu będzie się znacznie różnić w zależności od fasoli, ale należy rozpocząć sprawdzanie po 45 minut.
W razie potrzeby dodać więcej wody podczas gotowania. Gdy fasola będzie całkowicie miękka, doprawić do smaku solą i pozostawić do ostygnięcia w płynie.
Rozgrzać 1/4 szklanki oliwy z oliwek w małym rondlu lub patelni o ciężkim dnie.
Dodać pokrojone w kostkę warzywa i gotować do miękkości, o 10 protokół.
Dodać czosnek i szałwię i doprawić solą. Gotować przez 5 minut, a następnie wymieszać pomidory. Gotować 5 minut więcej i smak soli.
Odsączyć fasolę, zastrzegając płyn, i umieścić je w średniej wielkości tarce lub naczyniu do pieczenia (mój jest o 8 cali kwadratowych i 2 głębokie). Wymieszać z podsmażonymi warzywami i ponownie posolić.
Wlać wystarczającą ilość płynu do gotowania fasoli, aby prawie pokryć.
Skropić 1/4 szklanki oliwy z oliwek i przykryć bułką tartą.
Piec 40 minut w piekarniku 350, od czasu do czasu zaglądając. Jeśli Tarka wysycha, ostrożnie łyżkę trochę fasoli gotowania płynu na krawędzi naczynia, aby uniknąć coraz bułkę tartą mokre.