Jedz za 8 dolców: Chili con Frijoles

Jedz za 8 dolców: Chili con Frijoles
Jedz za 8 dolców: Chili con Frijoles to bezglutenowe i wegańskie danie główne. Na 82 grosze za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 18g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 359 kalorii. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Jest idealny do Super Bowl. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka cayenne, liście kolendry, oregano i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj 5th Annual Chili Contest: wpis # 5-Chili Con Carne y Frijoles, Czyste Jedzenie Chili Con Carne (Instant Pot), oraz Jedz Za Osiem Dolców: Kurczak Pieczony Chili I Słodkie Ziemniaki dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Włożyć olej do średniej patelni na średnim ogniu. Gdy gorące, dodać cebulę, czosnek, zielony pieprz, i gorące zielone chiles. Mieszamy i smażymy przez około 3 minuty, aż przyprawy zaczną się brązowieć. Niech zaczną mieć jakiś kolor, nawet jeśli zajmuje to 6 minut lub 1
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Split Grama Bengalskiego (chana Dal)2 łyżki Split Grama Bengalskiego (chana Dal)
3/4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego3/4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Zmniejsz ciepło do średnio-niskiej i nadal sauté przez kolejne 3 protokół. Teraz dodać kminek, papryka, tymianek, szałwia, oregano, i cayenne. Energicznie wymieszać raz lub dwa razy i dodać soczewicę, 4 szklanki wody, fasola, pomidory, posiekana kolendra, i sól. Doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień do minimum i gotować delikatnie przez 50 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
SoczewicaSoczewica
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Kapusta Włoska, Czyli Pekińska, Pokrojona W Paski O Grubości 2,5 CmKapusta Włoska, Czyli Pekińska, Pokrojona W Paski O Grubości 2,5 Cm
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
3
Mąkę kukurydzianą wymieszać z 3 łyżkami wody, a następnie wlać mieszaninę do garnka z chili. Wymieszać, aby wymieszać i doprowadzić do duszenia. Przykryć i gotować delikatnie przez 10 minut, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
4
Podawać z prosem (lub ryżem lub chipsami tortilla), posypując każdą miskę łyżką jogurtu i posypką sera i kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokruszone Niebieskie Chipsy TortillaPokruszone Niebieskie Chipsy Tortilla
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
ProsoProso
1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego
Groszek Goya®Groszek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia99
Magazyn