Jedwabne Tofu Ze Szczypiorkiem Po Japońsku
Jedwabne tofu ze szczypiorkiem w stylu japońskim może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 199 kalorii, 17g białka, oraz 11g tłuszczu. Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegański przepis służy 2 i kosztuje 2,47 zł za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. 10 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni japońskiej. Jeśli masz sos sojowy, szczypiorek czosnkowy, nori i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to scrambled silken tofu, jak zrobić tajski scrambled silken Tofu, Mapo Tofu (japanese Style), oraz Schłodzone tofu, po japońsku.
Instrukcje
Odcedzić jedwabne Tofu i pokroić na kawałki wielkości kęsa (staraj się ich nie rozbić) i umieścić w 2 poszczególnych misek. Na bok-preferowane jest jedwabiste lub miękkie tofu, ale nie twarde / twarde tofu.Umyć Chiński szczypiorek, usunąć pąki i pokroić zieloną część na 1 cal kawałki, aby uzupełnić filiżankę. Następnie posypać do każdej miski. Na bok-niektórzy ludzie wolą używać pąki, jak również, również szczypiorek są trochę trudne do ugryzienia, więc może chcesz par-gotować je lub podsmażyć je w trochę oleju krótko, aby je trochę bardziej miękkie.
Dodaj sos sojowy do każdej miski, olej sezamowy, odrobinę oleju chili (Opcjonalnie) i kawałki wodorostów.Smacznego.Zgłoś poprawkę
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować David & Nadia Chenin Blanc. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 36 dolarów za butelkę.
![David & Nadia Chenin Blanc]()
David & Nadia Chenin Blanc
Chenin Blanc ze Swartlandu po raz kolejny skupia się na różnych starych winnicach, od nasadzeń w latach 1962-1982 i opartych na granicie z Paardeberg, zmieszanym ze schale/schist od wschodu, gliną od północy i żelazem z zachodniej części Swartlandu. Winorośl uprawiana na suchym lądzie przetrwała próbę czasu i pokazuje ostateczny powód, dla którego Chenin Blanc jest ich głównym celem w Swartland. Cała masa tłoczona i naturalnie fermentowana, dojrzewana przez 11 miesięcy w starych, neutralnych beczkach z francuskiego dębu.