Jedwabna zupa tofu i Edamame Andrei Nguyen
Jedwabne tofu i zupa edamame Andrei Nguyen to bezglutenowe i bezmleczne zupa. Na 4,58 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 64 kalorie, 6G białka, oraz 2G tłuszczu. Ten przepis służy 4. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 72 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz japoński mielony pieprz chile (ichimi togarashi), Spring preferred, Dashi stock i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Andrea Nguyen ' s Spicy-Sweet Fried Tofu Buns, Andrea Nguyen ' s białe Tofu, sezam, i sałatka jarzynowa, oraz Andrea Nguyen Saag Soy Paneer.
Instrukcje
W małym rondlu połącz ryż, sól i wodę. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu na średnim ogniu. Częściowo przykryć i wyregulować ciepło, aby mieszanina delikatnie bąbelkowała przez 10 do 12 minut. Ryż powiększy się i uwolni skrobię do wody, tworząc lekko grubą, nieprzezroczystą mieszaninę podobną do cienkiego kleiku.
Dodaj edamame, a następnie wyłącz ogrzewanie. Odstawić na 10 minut.
Kleik ryżowy i edamame przełożyć do blendera.
Dodać miso i zmiksować na gładką masę.
Dodaj wywar dashi i kontynuuj mieszanie, aby dobrze wymieszać płyn. Smak i dodać dodatkowe miso lub dashi, jeśli chcesz bardziej pikantny smak lub cieńsze zupy, odpowiednio.
Wlać przez sitko z siatki umieszczone nad miską lub rondlem; wymieszać, aby ułatwić odcedzenie. Odrzuć ciała stałe. Przykryć i przechowywać w lodówce do dnia wcześniej. Powinieneś mieć około 3 filiżanek.
Zupa może być podawana na zimno, ciepło lub na gorąco. Jeśli serwujesz zupę ciepłą lub gorącą, przynieś tofu do temperatury pokojowej lub ogrzej go, pozwalając usiąść w gorącej wodzie na około 10 minut. Niezależnie od tego, pokroić tofu na 4 do 6 bloków( po jednym dla każdej porcji); użyj krajalnicy marszczenia, jeśli chcesz dość porysowane powierzchnie.
Umieść każdy blok tofu w płytkiej misce na zupę, a następnie kadzi zupę wokół niego. Top tofu z dekoracją do wyboru i służyć.