Jean-Georges Vongerichten ' s Crisp Savory Roast Chicken

Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać Jean-Georges Vongerichten ' s chrupiące Pikantny Pieczony kurczak spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 31g białka, 39g tłuszczu, oraz w sumie 498 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.63 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 61 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Udaj się do sklepu i odbierz kurczaka, solankę, pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cytrynę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sałatka z jarmużu Jean-Georges ' a Vongerichtena z parmezanem i cytryną, Curry Mussels a la Jean-Georges, oraz Parowane małże Jeana Georges ' a z trawą cytrynową, tajską bazylią, Chi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować solankę, zmiażdżyć ręce tymiankiem, bazylią i rozmarynem i wrzucić do dużej, głębokiej miski lub garnka.
Dodaj konbu, cytrynę, sól, cukier i 1 galon gorącej wody. Mieszaj, aż sól i cukier rozpuszczą się. Ustaw w dużej misce z lodem i wodą (lub po prostu przechowywać w lodówce) i mieszać do ostygnięcia.
Całkowicie zanurzyć kurczaka w solance. Przykryć szczelnie i przechowywać w lodówce przez 12 godzin.
Aby upiec kurczaka, Rozgrzej piekarnik do 177°. Ustaw stojak z drutu na obramowanej blasze do pieczenia.
Wyjąć kurczaka z solanki; wyrzucić solankę. Użyj papierowych ręczników, aby poklepać kurczaka całkowicie suchym. Składniki z cytryną, czosnkiem, tymiankiem, rozmarynem i bazylią. Wiązać kurczaka, wiążąc nogi i mocując skrzydła do ciała sznurkiem kuchennym. Użyj ostrego noża, aby zdobyć każdą nogę i udo z 3 długimi cięciami, każdy ½ cala głębokości, aby upewnić się, że ciemne mięso jest gotowane przed wyschnięciem piersi. Rozetrzyj 1 łyżeczkę oleju na całym kurczaku i ustaw na stojaku.
Miejsce w piekarniku, Wnęka bokiem do przodu
Piecz przez 25 minut, następnie obracaj patelnię i piecz przez 20 minut dłużej. Podnieś temperaturę piekarnika do 191° i piecz przez 10 minut dłużej lub do momentu, gdy po przechyleniu kurczaka wyjdą soki.
Wyjąć z piekarnika i odstawić na 15 minut.
Rozgrzać piekarnik do pieczenia. Ułóż stojak piekarnika 6 cali od źródła ciepła.
Kurczaka pokroić na 4 kawałki (2 piersi, 2 całe nogi). Wróć do bagażnika, skóra do góry.
Skropić niewielką ilością oleju, następnie dusić, aż skóra będzie trzeszczała i chrupiąca, około 2 minut.
Przełożyć kurczaka na talerz i zalać całą patelnią sokami.
Posypać pieprzem i podawać z cytryną.