Jeżyna-imbir Clafouti jest bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Na 1,13 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 208 kalorii, 5G białka, oraz 11g tłuszczu. 79 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Kilka osób naprawdę lubi ten deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Mieszanka ekstraktu waniliowego, jeżyn, masła i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Jeżyna-Imbir Clafouti, Blackberry Vanilla Clafouti, oraz Jeżyna I Imbir Granita dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Posmaruj masłem 9-calowy talerz ciasta. Kurz naczynie z 1 łyżką cukru, upewniając się, że pokrycie boki zbyt! Robię to trzymając talerz ciasta prawie pionowo i mieniąc cukier wokół krawędzi. Odstaw talerz ciasta na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Cukier
3
Używając miksera stojącego, elektrycznego miksera ręcznego lub blendera, wymieszaj pozostałe 1/3 szklanki cukru, mąki, 1/4 łyżeczki soli, imbiru, garam masala, jajek, mleka, ciężkiej śmietany i wanilii i puść, aż mieszanina będzie spieniona.
Składniki, których będziesz potrzebować
Garam Masala
Krem Ciężki
Wanilia
Imbir
Mąka Uniwersalna
Cukier
Jajko
Mleko
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Stojący
4
Ułóż jeżyny na dnie talerza ciasta (nie lubię, gdy wygląda zbyt jednolicie) i ostrożnie wlej ciasto do naczynia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jeżyny
5
Piec przez 40 do 50 minut, obracając naczynie w połowie, aby zapewnić równomierne gotowanie. Będziesz wiedział, że to jest zrobione, gdy włożysz nóż w środek i wyjdzie czysty. Nie martw się, jeśli niektóre obszary nadymają się bardziej niż inne, ponieważ clafouti chłodzi się na blacie, wyrównuje się.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Nóż
6
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej, posypać odrobiną cukru pudru i w razie potrzeby polać bitą śmietaną. Podoba mi się tak, jak jest, gdy wychodzi z piekarnika!
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Puder
Bita śmietana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
7
Połącz laski cynamonu, goździki, zielone nasiona kardamonu, czarne nasiona kardamonu, jeśli używasz do młynka do przypraw lub młynka do kawy i zmiel do grzywny. Przechowywać mieszankę przypraw w szczelnym pojemniku z dala od bezpośredniego światła słonecznego.