Jeżyna i szarlotka

Jeżyna i szarlotka
Jeżyna i szarlotka wymagają ok. 2 godziny i 30 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 16G białka, 39g tłuszczu, oraz w sumie 797 kalorii. Ten przepis służy 8. Na 1,74 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 54 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Dobrze sprawdza się jako amerykański deser. Udaj się do sklepu i odbierz darmowy wybieg, cukier puder, mleko i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić już dziś. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 46%, co jest solidne. Podobne przepisy to Świeże Ciasto Z Jeżynami, Batoniki Z Masłem Jabłkowym, oraz Szarlotka Pieczone Pączki.

Instrukcje

1
Najpierw przygotuj ciasto, zawiń je w folię i pozostaw w lodówce przez co najmniej pół godziny. Następnie rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto Z CiastaCiasto Z Ciasta
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
PiekarnikPiekarnik
2
Do rondla włożyć masło i cukier, a gdy masło się stopi, dodać jabłka, imbir i łyżkę syropu imbirowego. Powoli gotować przez 15 minut z pokrywką, następnie dodać jeżyny, wymieszać i gotować jeszcze 5 minut z pokrywką.
Składniki, których będziesz potrzebować
JeżynyJeżyny
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
MasłoMasło
ImbirImbir
CukierCukier
SyropSyrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
W międzyczasie wyjmij ciasto z lodówki. Odkurzyć powierzchnię roboczą z mąką, pokroić ciasto na pół i, za pomocą mąki wałka do ciasta, roll 1 SZTUK się, aż to tylko pod 1/2-cala grubości lub wygląda tak, jakby to będzie obejmować płytkie 10-calowy Pie dish. (
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
Forma PieForma Pie
4
Zwijanie ciasta między 2 warstwami woskowanego papieru również zatrzyma jego przyklejanie do wałka do ciasta.) Posmarować płytkie 10-calowe ciasto i wyrównać z ciastem, odcinając nadmiar wokół krawędzi za pomocą ostrego noża.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
Forma PieForma Pie
NóżNóż
5
Schłodzone jabłka i jeżyny przełożyć na sito, zachowując wszystkie soki, a następnie włożyć owoce do wyłożonego ciasta, aby na środku był kopiec. Łyżka ponad połowę zarezerwowanych soków, (w razie potrzeby wykorzystać cały sok).
Składniki, których będziesz potrzebować
JeżynyJeżyny
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
OwoceOwoce
SokSok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma PieForma Pie
SitoSito
6
Ostrze ciasta posmarować roztrzepanym jajkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
7
Rozwałkuj drugi kawałek ciasta, tak jak pierwszy, i połóż go na wierzchu ciasta. Przyciąć krawędzie jak wcześniej i zacisnąć je razem z palcami.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
8
Wierzch ciasta posmarować resztą ubitego jajka, obficie posypać cukrem i cynamonem, a na wierzch ciasta zrobić kilka ukośników.
Składniki, których będziesz potrzebować
CynamonCynamon
CukierCukier
JajkoJajko
9
Ułożyć ciasto na blasze, a następnie położyć bezpośrednio na dnie nagrzanego piekarnika przez 55 do 60 minut, aż będzie złociste i chrupiące. Aby służyć, pokroić ciasto na porcje i podawać z obfite dolpa kremu.
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
10
Staroświeckie Słodkie Ciasto Kruche
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto KrucheCiasto Kruche
11
Mąkę przesiać z wysokości na czystą powierzchnię roboczą i przesiać cukier puder na wierzch.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
12
Używając rąk, pracować kostki masła do mąki i cukru, pocierając kciuki o palce, aż skończysz z grzywny, kruche mieszaniny. To jest punkt, w którym można doprawić mieszankę ciekawymi smakami, więc wymieszaj ze skórką z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka CytrynowaSkórka Cytrynowa
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
13
Dodać jajka i mleko do mieszaniny i delikatnie pracować go razem, aż masz kulkę ciasta. Lekko posmaruj. Nie pracuj zbyt dużo ciasta na tym etapie, bo stanie się elastyczne i żujące, nie kruche i krótkie. Mąkę powierzchnię roboczą i umieścić ciasto na wierzchu. Poklep go na płaską okrągłą, lekko mąkę, owiń w folię i włóż do lodówki, aby odpocząć przez co najmniej pół godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
JajkoJajko
MlekoMleko
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
14
"Nasza umowa z producentami" Jamie at Home " pozwala nam udostępnić w Internecie tylko 2 przepisy na odcinek. Food Network żałuje niedogodności dla naszych widzów i foodnetwork.com użytkownicy"
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 30 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia11
Magazyn