Jaśmin-Sorbet Miodowy
Jaśminowo-miodowy Sorbet może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 10. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 121 kalorii. Na $6.0 za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz ciepłą herbatę jaśminową, miód, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 9%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Podobne przepisy to Jasmine Honey Lassi, Babeczki jaśminowe z malinami i miodem, oraz Miodowo-Imbirowy Pieczony Łosoś Z Ryżem Jaśminowym.
Instrukcje
W dużej misce ubij razem herbatę, pół na pół, miód, cukier i sok z cytryny. Przykryć i schłodzić do ostygnięcia, co najmniej 3 godziny lub do 1 dnia.
Zamrozić w maszynie do lodów (co najmniej 1 1/2-qt. pojemność) zgodnie z instrukcjami producenta, aż maszyna zatrzyma się lub dasher jest trudny do obrócenia.
Przenieść sorbet do hermetycznego pojemnika i zamrozić do twardości, około 3 godzin.