Jasne.Masło jabłkowe JELL

Jasne.Masło jabłkowe JELL
Jasne.Masło jabłkowe galaretki może być tylko przyprawą, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 128 porcji z 43 kalorie, 0g białka, oraz 0g tłuszczu każdy. Na 13 centów za porcję, ten przepis okładki 0% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka cukru, owoców, pektyny owocowej sure-jell i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest dostarczany przez Kraft Recipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 7%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Jasne.Masło jabłkowe JELL, Jasne.JELL Dutch Apple Pie Jam, oraz Jasne.Galaretka masło bananowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przynieś kanister z wrzącą wodą, do połowy pełny z wodą, aby gotować na wolnym ogniu. Słoiki umyć i przykręcić opaski w gorącej wodzie z mydłem; spłukać ciepłą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
2
Zalać wrzącą wodą płaskimi pokrywkami w rondlu z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Odstawić w gorącej wodzie do momentu użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
4
Dobrze spuścić przed napełnieniem.
5
Usuń kwiat i końce łodygi z nieobranych jabłek. Jabłka rdzeniowe; pokroić w ćwiartki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
6
Miejsce w czwórkach. rondel.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
7
Dodać wodę i sok z cytryny; wymieszać. Doprowadzić do wrzenia; przykryć. Dusić na średnim ogniu 20 min. lub dopóki jabłka nie będą miękkie, mieszając od czasu do czasu. Wymuś mieszankę przez młyn spożywczy lub przeceń przez grube sito, używając drewnianej łyżki, aby wymusić jabłka przez młyn; Odrzuć Skórki. Zmierz dokładnie 5 filiżanek przygotowanych owoców na 6-lub 8-qt. stockpot. Wymieszać z cynamonem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
CynamonCynamon
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
OwoceOwoce
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
GarnekGarnek
SitoSito
8
Wymieszaj pektynę z przygotowanymi owocami w garnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
PektynaPektyna
OwoceOwoce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
9
Dodać masło, aby zmniejszyć pienienie. Doprowadzić mieszaninę do pełnego wrzenia (wrzenia, które nie przestaje bulgotać po wymieszaniu) na dużym ogniu, stale mieszając. Wymieszać z cukrem. Powrót do pełnego wrzenia i gotować dokładnie 1 min., ciągle mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CukierCukier
10
Zdjąć z ognia. Odtłuść każdą piankę metalową łyżką.
11
Kadzi natychmiast do przygotowanych słoików, napełniając w granicach 1/4 cala blatów. Wytrzyj felgi słoików i nici. Pokrywa z dwuczęściowymi pokrywkami. Mocno przykręć opaski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
12
Słoiki umieścić na podwyższonym stojaku w puszkach. Dolna półka w puszkach. (Woda musi pokrywać słoiki o 1 do 2 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
13
W razie potrzeby dodać wrzącą wodę.) Przykryć; doprowadzić wodę do delikatnego wrzenia. Proces 10 min.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
14
Wyjąć słoiki i umieścić pionowo na ręczniku do całkowitego ostygnięcia. Po ostygnięciu słoików sprawdź uszczelki, naciskając palcem centra pokrywek. (Jeśli pokrywy wracają, pokrywy nie są uszczelnione i konieczne jest chłodzenie.)
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje128
Ocena Zdrowia0
Magazyn