Jasne.JELL® Herbed galaretka cebulowa
Jasne.JELLÂ ® Herbed galaretka cebulowa może być tylko przyprawa szukasz. Jedna porcja zawiera 890 kalorii, 0g białka, oraz 1g tłuszczu. Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegetariański przepis służy 5 i kosztuje 1,52 zł za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 5 minut. Mieszanka wody, ocet destylowany heinz, pektyny owocowe sure-jell i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 9%. Ta partytura jest do poprawy. Podobne przepisy to 30 minut do domowej roboty.JELLÂ ® Apple Freezer Jelly, Jasne.Jellâ® sweet Pepper Relish, oraz Słodka Galaretka Cebulowa.
Instrukcje
Przynieś kanister z wrzącą wodą, do połowy pełny z wodą, aby gotować na wolnym ogniu. Słoiki umyć i przykręcić opaski w gorącej wodzie z mydłem; spłukać ciepłą wodą.
Zalać wrzącą wodą płaskimi pokrywkami w rondlu z ognia.
Odstawić w gorącej wodzie do momentu użycia.
Przed napełnieniem dobrze odcedzić słoiki.
Cebulę obrać, ćwiartkę i drobno posiekać.
Umieścić w rondlu; dodać wodę. Doprowadzić do wrzenia.
Zdjąć z ognia; lekko ostudzić.
Umieścić trzy warstwy wilgotnej gazę lub worek galaretki w dużej misce.
Przygotowaną cebulę wlać do gazówki. Krawat Gaza zamknięte, powiesić i niech kapać do miski, aż kapanie przestaje. Naciśnij delikatnie. Zmierz dokładnie 3 szklanki soku na 6-lub 8-qt. rondel. (W razie potrzeby dodać do 1/2 szklanki wody dla dokładnego pomiaru.) Wymieszać z octem i tymiankiem.
Pektynę wymieszać z sokiem w rondlu.
Dodać masło, aby zmniejszyć pienienie. Doprowadzić mieszaninę do pełnego wrzenia (wrzenia, które nie przestaje bulgotać po wymieszaniu) na dużym ogniu, stale mieszając. Wymieszać z cukrem. Doprowadzić do pełnego wrzenia i gotować dokładnie 1 min., ciągle mieszając.
Zdjąć z ognia. Odtłuść każdą piankę metalową łyżką.
Kadzi natychmiast do przygotowanych słoików, napełniając w granicach 1/4 cala blatów. Wytrzyj felgi słoików i nici. Pokrywa z dwuczęściowymi pokrywkami. Mocno przykręć opaski.
Słoiki umieścić na podwyższonym stojaku w puszkach. Dolna półka w puszkach. (Woda musi pokrywać słoiki o 1 do 2 cali.
W razie potrzeby dodać wrzącą wodę.) Przykryć; doprowadzić wodę do delikatnego wrzenia. Proces 5 min.
Wyjąć słoiki i umieścić pionowo na ręczniku do całkowitego ostygnięcia. Po wystygnięciu słoików sprawdź uszczelki, naciskając palcem środkowe pokrywki. (Jeśli pokrywy wracają, pokrywy nie są uszczelnione i konieczne jest chłodzenie.)