Jasne.Galaretka ananasowa Chutney
Jasne.Galaretka z ananasem może być tylko przyprawą, której szukasz. Ten przepis służy 112 i kosztuje 15 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 45 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz zmielony cynamon, mielone ziele angielskie, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Jest dostarczany przez Kraft Recipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 7%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Świąteczna sałatka żurawinowo-ananasowa, Furr ' s Fruit Punch Jell-O Salad-zrób orzeźwiającą sałatkę Galaretkową, dodając kilka dodatkowych składników, oraz Chutney Z Ananasem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przynieś kanister z wrzącą wodą, do połowy pełny z wodą, aby gotować na wolnym ogniu. Słoiki umyć i przykręcić opaski w gorącej wodzie z mydłem; spłukać ciepłą wodą.
Zalać wrzącą wodą płaskimi pokrywkami w rondlu z ognia.
Odstawić w gorącej wodzie do momentu użycia.
Przed napełnieniem dobrze odcedzić słoiki.
Pare, rdzeń i drobno posiekać ananasy. Zmierz dokładnie 4 szklanki przygotowanych owoców w 6-lub 8-qt. rondel.
Dodaj rodzynki, ocet, cebulę, sok z cytryny, imbir, sól i przyprawy; mieszaj do dobrze wymieszanego.
Pektynę wymieszać z przygotowaną mieszanką owoców w rondlu.
Dodać masło, aby zmniejszyć pienienie. Doprowadzić mieszaninę do pełnego wrzenia (wrzenia, które nie przestaje bulgotać po wymieszaniu) na dużym ogniu, stale mieszając. Wymieszać z cukrami granulowanymi i brązowymi. Powrót do pełnego wrzenia i gotować dokładnie 1 min., ciągle mieszając.
Zdjąć z ognia. Odtłuść każdą piankę metalową łyżką.
Kadzi natychmiast do przygotowanych słoików, napełniając w granicach 1/4 cala blatów. Wytrzyj felgi słoików i nici. Pokrywa z dwuczęściowymi pokrywkami. Mocno przykręć opaski.
Słoiki umieścić na podwyższonym stojaku w puszkach. Dolna półka w puszkach. (Woda musi pokrywać słoiki o 1 do 2 cali.
W razie potrzeby dodać wrzącą wodę.) Przykryć; doprowadzić wodę do delikatnego wrzenia. Proces 10 min.
Wyjąć słoiki i umieścić pionowo na ręczniku do całkowitego ostygnięcia. Po wystygnięciu słoików sprawdź uszczelki, naciskając palcem środkowe pokrywki. (Jeśli pokrywy wracają, pokrywy nie są uszczelnione i konieczne jest chłodzenie.)