Jasne.Dżem wiśniowy JELL
Jasne.Dżem wiśniowy JELL to bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie przyprawa. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 48 kalorii. Na 14 centów za porcję, ten przepis okładki 0% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 96. Jeśli masz ekstrakt z migdałów, cukier, pektynę z owoców galaretki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 14 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 7%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Dżem Wiśniowy, Mała Partia Dżemu Pomidorowego Cherry, oraz Deser wiśniowo-Granatowy z galaretką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przynieś kanister z wrzącą wodą, do połowy pełny z wodą, aby gotować na wolnym ogniu. Słoiki umyć i przykręcić opaski w gorącej wodzie z mydłem; spłukać ciepłą wodą.
Zalać wrzącą wodą płaskimi pokrywkami w rondlu z ognia.
Odstawić w gorącej wodzie do momentu użycia.
Przed napełnieniem dobrze odcedzić słoiki.
Łodyga i czereśnie. Owoce drobno posiekać lub zmielić. Zmierz dokładnie 4 szklanki przygotowanych wiśni na 6-lub 8-qt. rondel. Wymieszać z sokiem z cytryny.
Wymieszać pektynę do mieszanki owoców w rondlu. Doprowadzić mieszaninę do pełnego wrzenia (wrzenia, które nie przestaje bulgotać po wymieszaniu) na dużym ogniu, stale mieszając. Wymieszać z cukrem i ekstraktem. Powrót do pełnego wrzenia i gotować dokładnie 1 min., ciągle mieszając.
Usuń z ciepła; odtłuść dowolną pianę metalową łyżką.
Kadzi natychmiast do przygotowanych słoików, napełniając w granicach 1/4 cala blatów. Wytrzyj felgi słoików i nici. Pokrywa z dwuczęściowymi pokrywkami. Mocno przykręć opaski.
Słoiki umieścić na podwyższonym stojaku w puszkach. Dolna półka w puszkach. (Woda musi pokrywać słoiki o 1 do 2 cali.
W razie potrzeby dodać wrzącą wodę.) Przykryć; doprowadzić wodę do delikatnego wrzenia. Proces 10 min.
Wyjąć słoiki i umieścić pionowo na ręczniku do całkowitego ostygnięcia. Po wystygnięciu słoików sprawdź uszczelki, naciskając palcem środkowe pokrywki. (Jeśli pokrywy wracają, pokrywy nie są uszczelnione i konieczne jest chłodzenie.)