Jarmuż śmietankowy z karmelizowaną szalotką
Kremowy jarmuż z karmelizowaną szalotką to Wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Na 2,42 zł za porcję, ten przepis okładki 45% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 23G białka, 35 g tłuszczu, oraz w sumie 597 kalorii. Mieszanka mąki, sól i pieprz, cukier, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w mniej więcej 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Szpinak kremowy z chrupiącą szalotką, Steakhouse kremowy szpinak z chrupiącą szalotką, oraz Karmelizowane Szalotki.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Masło rozgrzać w średnim rondlu na średnim ogniu.
Dodać cebulę i gotować do miękkości.
Ubić mąkę i gotować przez 2 do 3 minut, nie pozwalając mieszaninie uzyskać żadnego koloru.
Ubijamy ciepłe mleko i gotujemy do zgęstnienia. Doprawić gałką muszkatołową, solą i pieprzem do smaku. Przechowywać w cieple do momentu użycia.
W międzyczasie zagotuj średni garnek osolonej wody.
Dodać jarmuż i gotować do miękkości, o 10 do 15 protokół.
Odcedzić w durszlaku, a następnie powrócić do garnka.
Dodać sos śmietanowy i gotować, aż smaki stopią, o 2 protokół. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Talerz śmietany jarmuż, a następnie top z karmelizowanych szalotki.
Roztopić masło i cukier w średnim rondlu na średnim ogniu.
Dodać szalotki, doprawić solą i pieprzem, i gotować, aż zaczną brązowieć na całym, o 10 protokół.