Jarmuż z porzeczkami, cytryną i oliwkami

Jarmuż z porzeczkami, cytryną i oliwkami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc daj jarmuż z porzeczkami, cytryną i oliwkami spróbować. Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis służy 12 i kosztuje 96 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 161 kalorii, 7G białka, oraz 9g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz porzeczki, bulion z kurczaka, jarmuż i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Zimowy Jarmuż Z Cytryną I Oliwkami, Tunezyjskie kebaby z kurczaka z porzeczkami i oliwkami, oraz Chard Z Zielonymi Oliwkami, Porzeczkami I Kozim Serem.

Instrukcje

1
W małej misce przykryj suszone porzeczki gorącą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszone PorzeczkiSuszone Porzeczki
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Odstawić, aż zmiękną, o 5 protokół; odcedzić.
3
Tymczasem w dużym garnku z wrzącą wodą gotować jarmuż do miękkości, około 5 minut, a następnie odcedzić. Gdy jarmuż jest wystarczająco chłodny, aby go obsłużyć, delikatnie wyciśnij nadmiar wody. Grubo posiekać jarmuż.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
JarmużJarmuż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
4
W dużej, głębokiej patelni, roztopić masło w oliwie z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
5
Dodać cebulę i gotować na umiarkowanie małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, o 7 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
6
Dodać bulion z kurczaka i blanszowaną jarmuż i dokładnie wrzucić. Przykryć i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając kilka razy, aż jarmuż jest gorący i skwierczący, o 3 protokół. Wymieszać z porzeczkami, oliwkami, skórką z cytryny i sokiem z cytryny i gotować, ciągle mieszając, aż do ogrzania. Doprawić solą i pieprzem i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Cukinia Pokrojona W Kostkę 2,5 CmCukinia Pokrojona W Kostkę 2,5 Cm
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
PorzeczkiPorzeczki
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
JarmużJarmuż
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia37
Magazyn