Jarmuż z porzeczkami, cytryną i oliwkami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc daj jarmuż z porzeczkami, cytryną i oliwkami spróbować. Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis służy 12 i kosztuje 96 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 161 kalorii, 7G białka, oraz 9g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz porzeczki, bulion z kurczaka, jarmuż i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Zimowy Jarmuż Z Cytryną I Oliwkami, Tunezyjskie kebaby z kurczaka z porzeczkami i oliwkami, oraz Chard Z Zielonymi Oliwkami, Porzeczkami I Kozim Serem.
Instrukcje
W małej misce przykryj suszone porzeczki gorącą wodą.
Odstawić, aż zmiękną, o 5 protokół; odcedzić.
Tymczasem w dużym garnku z wrzącą wodą gotować jarmuż do miękkości, około 5 minut, a następnie odcedzić. Gdy jarmuż jest wystarczająco chłodny, aby go obsłużyć, delikatnie wyciśnij nadmiar wody. Grubo posiekać jarmuż.
W dużej, głębokiej patelni, roztopić masło w oliwie z oliwek.
Dodać cebulę i gotować na umiarkowanie małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, o 7 protokół.
Dodać bulion z kurczaka i blanszowaną jarmuż i dokładnie wrzucić. Przykryć i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając kilka razy, aż jarmuż jest gorący i skwierczący, o 3 protokół. Wymieszać z porzeczkami, oliwkami, skórką z cytryny i sokiem z cytryny i gotować, ciągle mieszając, aż do ogrzania. Doprawić solą i pieprzem i podawać.