Jarmuż z czosnkiem i żurawiną
Jarmuż z czosnkiem i żurawiną to jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i wegański przystawka. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 156 kalorii. Na 73 grosze za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz żurawinę, oliwę z oliwek, jarmuż i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Jest idealny do Boże Narodzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Z łyżeczką wynik 95%, to danie jest znakomite. Podobne przepisy to Jarmuż Z Czosnkiem I Żurawiną, Pieczony Czosnek Kale & Quinoa Sałatka Z Żurawiną Przepis, oraz Makaron z kapustą, oliwkami Kalamatan, suszoną żurawiną, opiekanym czosnkiem i fetą.
Instrukcje
Jarmuż ugotować w 6-litrowym garnku wrzącej osolonej wody (1 1/2 łyżki soli na 4 litry wody), odsłonięte, aż do prawie miękkości, 5 do 7 minut.
Odcedzić w durszlaku, a następnie natychmiast przenieść jarmuż do łaźni lodowej, aby zatrzymać gotowanie. Gdy jarmuż jest chłodny, odcedzić, ale nie ściskać.
Czosnek ugotować w oleju w tym samym garnku na średnim ogniu, mieszając, aż będzie pachnący, około 30 sekund.
Dodaj jarmuż, suszoną żurawinę, 3/4 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu i gotuj, często podrzucając szczypcami, aż jarmuż zostanie podgrzany i miękki, 4 do 6 minut.