Jarmuż z boczkiem
Jeśli chcesz dodać więcej przepisów bezglutenowych, bezmlecznych, paleolitycznych i pierwotnych do swojej skrzynki z przepisami, Jarmuż z Boczkiem może być przepisem, którego powinieneś spróbować. Za 73 centy za porcję ten przepis pokrywa 16% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten dodatek ma 161 kalorii , 6 g białka i 12 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest dla 6 osób. Od przygotowania do podania na talerzu ten przepis zajmuje około 40 minut . Jeśli masz pod ręką paski boczku, sól, jarmuż i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 55% , co jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się również spodobać przepisy takie jak Roladki z Jarmużu , Tacos z Indyka i Jarmużu oraz Czarna Fasola i Brązowy Ryż Z Jarmużem Czosnkowym .
Instrukcje
W dużym rondlu zagotuj 2,5 cm wody.
Dodaj jarmuż; gotuj przez 10-15 minut lub do miękkości. W międzyczasie, na dużej patelni nieprzywierającej, smaż boczek na średnim ogniu, aż będzie chrupiący. Używając łyżki cedzakowej, wyjmij go na ręczniki papierowe; odcedź, zachowując 1 łyżeczkę skapującego tłuszczu. W skapującym tłuszczu podsmaż cebulę i czosnek, aż cebula będzie miękka.
Odcedź jarmuż i dodaj do mieszanki cebulowej.
Dodaj sól, pieprz i odłożony boczek; podgrzej.