Jarmuż słodko-kwaśny z czosnkiem i anchois
Jarmuż słodki i kwaśny z czosnkiem i sardelą może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na przystawki. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 184 kalorie, 5G białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na 77 centów za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z BBC Good Food ma 7 fanów. Mieszanka jarmużu, anchois, ząbki czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Z łyżeczką wynik 99%, to danie jest świetne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Jarmuż Agrodolce (jarmuż słodko-kwaśny), Makaron z kapustą z chilli i anchois, oraz Danie wieprzowe z czosnkiem słodko-kwaśnym.
Instrukcje
Gotować jarmuż w dużej patelni wrzącej wody przez około 4 min, aż po prostu miękkie.
Odcedzić, a następnie umieścić pustą patelnię z powrotem na ogniu z olejem. Skwierczeć czosnek i sardelę, następnie dodać cukier i ocet i bąbelki na chwilę. Wrzuć jarmuż z powrotem na patelnię, aby podgrzać, a następnie wrzuć wszystko do naczynia.
Polecane wino: Riesling, Sauvignon Blanc, Sparkling Rose
Riesling, Sauvignon Blanc i musujące różowe są doskonałym wyborem dla anchois. Ogólnie rzecz biorąc, ostre wina białe i wino musujące dobrze łączą się z silnie aromatyzowanymi, tłustymi rybami. Król Frosch Riesling Auslese wszystkie naturalne niemiecki z 5 na 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![King Frosch Riesling Auslese Wszystkie Naturalne Niemiecki]()
King Frosch Riesling Auslese Wszystkie Naturalne Niemiecki