Jarmuż czosnkowy
Przepis Garlicky Kale można przygotować w około 35 minut . Ta przystawka ma 69 kalorii , 2 g białka i 2 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest dla 6 osób i kosztuje 37 centów za porcję. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, bezmleczną, paleolityczną i laktoowowegetariańską . Mieszanka ząbków czosnku, złotych rodzynek, wody i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 88% . Ta ocena jest niesamowita. Użytkownikom, którym podobał się ten przepis, spodobały się również Black Beans & Brown Rice With Garlicky Kale , Garlicky Kale i Garlicky Roasted Kale .
Instrukcje
W dużym rondlu zagotuj wodę. Dodaj jarmuż. Przykryj i gotuj przez 6-8 minut lub do momentu, aż będzie prawie miękki; odcedź i odstaw.
Na dużej patelni pokrytej sprayem do smażenia, smaż czosnek w oleju przez 1 minutę. Dodaj rodzynki, oliwki, sól i płatki pieprzu; smaż przez 1 minutę dłużej. Dodaj jarmuż; smaż przez 3-4 minuty lub do miękkości.