Jarmuż z Chorizo i gotowanymi jajkami

Jarmuż z Chorizo i jajkami w koszulce może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 2. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, przyjazny dla fodmap i cały 30 przepis ma 786 kalorii, 40g białka, oraz 63g tłuszczu na porcję. Na $2.6 za porcję, ten przepis okładki 44% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz ocet, jajka, kędzierzawy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 1096 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 97%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Jajka gotowane z kukurydzą, Chorizo, bazylią i grzankami Brioche, Jajka gotowane z polentą, duszonym jarmużem i pancettą, oraz Patelnia Spaghetti z cukinią Harissa z kapustą, ciecierzycą i jajkami w koszulce dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia.
Dodać jarmuż i gotować do miękkości, ale nie całkowicie miękkie, pięć do siedmiu minut.
Po zakończeniu odcedzić w durszlaku. Gdy ostygnie, wycisnąć trochę nadmiaru wody.
Wlać olej do dużej patelni ustawić na średnim ogniu.
Dodaj chorizo i gotować, dopóki nie sprawi, że niektóre z jego tłuszczu, trzy do czterech minut.
Dodać jarmuż, doprawić solą i pieprzem i dobrze wymieszać. Gotować, aż jarmuż jest pokryta chorizo drippings i jest jasnozielony. Odstawić.
W przypadku jaj w koszulce, wlać wodę do średniej wielkości rondla i wypełnić od 2 do 4 cali wody. Doprowadzić do gołej gotować. Rozbij każde jajko w osobnym płytkim naczyniu. Gdy małe pęcherzyki zaczynają rosnąć z rondla, dodać biały ocet. Delikatnie wsuń każde jajko do wody. Jeśli to konieczne, możesz użyć łyżki, aby przesunąć białka bliżej żółtka. Gotować, aż białka całkowicie ustawić, trzy do czterech minut. (Ten przewodnik zawiera bardziej szczegółowe instrukcje.)
Podczas gotowania jaj, podzielić mieszankę kapusta i chorizo między dwoma płytkami. Po zakończeniu jajek usuń je łyżką szczelinową, pozwalając, aby jak najwięcej wody kapało, jak to możliwe. Wierzch każdej kupki jarmużu z gotowanym jajkiem. Doprawić solą i pieprzem do smaku.