Japoński Omlet Warzywny

Japoński omlet warzywny może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 1,05 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 457 kalorii, 20g białka, oraz 5G tłuszczu. Ten przepis służy 1. Mieszanka kapusty, pieprz, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie dieta. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Niewiele osób naprawdę lubiło to japońskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Omlet Japoński (Dashi-Maki Tamago), Dashi-maki Tamago (omlet Japoński w domowym stylu), oraz Japoński garnek z wołowiną i warzywami.
Instrukcje
W 2-do 3-cup kuchenka mikrofalowa bezpieczne miski, wymieszać ryż i 1/2 szklanki wody. Przykryć folią i gotować w kuchence mikrofalowej na pełnej mocy (100%), aż woda zostanie wchłonięta, 4 do 5 minut.
W międzyczasie ubić jajka, białka i 1 łyżkę wody.
Dodać 1/8 łyżeczki soli do jajek; zmiksować.
W 6-do 8-calowej patelni nonstick, mieszać kapustę i cebulę na dużym ogniu, aż cebula zacznie brązowieć, o 3 protokół.
Posypać pieprzem do smaku.
Zmniejszyć ciepło do średniego.
Mieszankę jajeczną zalać gotowanymi warzywami. Jako jajka ustawione, użyj szerokiej szpatułki, aby podnieść gotowaną porcję i pozwolić płynowi płynąć pod spodem.
Gdy na spodzie jest złoty, a na wierzchu jeszcze wilgotny, w ciągu około 2 minut poluzuj jajka z patelni łopatką, a następnie przesuń łopatkę pod omlet z jednej strony i odwróć około 1/3 jej na środek. Przechylić patelnię, aby przesunąć rozłożoną krawędź omletu na talerz, a następnie przechylić patelnię, aby zwinąć pozostałą część omletu na tę krawędź.
Dodać sól i pieprz do smaku.
Podawać z gorącym ugotowanym ryżem.
Uwagi: możesz użyć 1/2 szklanki zakupionego substytutu jajka dla jajka i pominąć krok Nori to suszone wodorosty; furikake to mieszanka przyprawowa suszonych płatków rybnych, sezamu i nori. Oba są sprzedawane w japońskich sklepach spożywczych i dobrze zaopatrzonych supermarketach.