Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc wypróbuj japońską kolację w jednym garnku. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.47 za porcję. Jedna porcja zawiera 289 kalorii, 15g białka, oraz 4G tłuszczu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Jeśli masz rosół z kurczaka, cukier, imbir i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Kolacja W Stylu Greckim, SARDYNKI W STYLU MORO NA KOLACJĘ, oraz Curry W Stylu Japońskim.
Instrukcje
1
W małej misce moczyć makaron z nitką fasolową we wrzącej wodzie do miękkości, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makarony
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Odcedzić i pokroić w 6-do 10-in. długości.
3
W 5-6-qt. garnek lub 12-in. patelnia (z bokami co najmniej 2 w. wysoka), doprowadzić bulion, mirin, sos sojowy, cukier i imbir do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, pokryte, 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy
Imbir
Bulion
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
Garnek
4
Ułóż makaron, kurczaka, paprykę, groszek, grzyby, tofu i zieloną cebulę w oddzielnych stosach w garnku. Przykryć i dusić, bez mieszania, aż kawałki kurczaka nie będą już różowe w środku (wyciąć jeden do testu), około 5 minut. Ustaw garnek na stole, aby ludzie mogli służyć sobie, z Sriracha na boku.