Japanese Udon with Mushroom-Soy bulion with Stir-fried Mushrooms and Cabbage (Vegan)

5
4
3
2
1
Japanese Udon with Mushroom-Soy bulion with Stir-fried Mushrooms and Cabbage (Vegan)

Japanese Udon with Mushroom-Soy bulion with Stir-fried Mushrooms and Cabbage (Vegan)

Japoński Udon z grzybami-bulion sojowy z pieczarkami smażonymi i kapustą (wegańskie) może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 222 kalorie, 6G białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten wegański przepis służy 2 i kosztuje 2,35 zł za porcję. 948 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz olej roślinny, grzyby woodear, mirin i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest typowy dla kuchni japońskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Udon Z Bulionem Grzybowym, Kapustą I Ziemniakami, Udon z bulionem grzybowym, kapustą i ziemniakami, oraz Makaron Udon z grzybami Shiitake w bulionie imbirowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połączyć grzyby woodear i Smalce w średnim rondlu i przykryć 1 1/2 litra wody. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, a następnie zdjąć z ognia i pozostawić 10 minut, podczas gdy grzyby nawodnić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Grzyby MoreloweGrzyby Morelowe
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
Grzyby wyjąć łyżką szczelinową i odstawić na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
3
Dodaj świeże skrawki grzybów i łodygi, botton 1-cal szalotki, ząbki czosnku, cebula, i kombu do garnka. Doprowadzić do wrzenia i zmniejszyć do sub-gotować. Gotować przez 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
KombuKombu
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
4
Tymczasem z grzybów drzewiastych wyrywa się twarde łodygi środkowe i odrzuca. Drewno i Smalce pokroić w paski i przełożyć do małej miski. Pokrój świeże grzyby i dodaj do miski (jeśli używasz enoki, Rezerwuj osobno). Drobno pokroić Pozostałe szczyty scallion i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
Grzyby MoreloweGrzyby Morelowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
5
Gdy bulion jest gotowany, przecedzić przez drobny sitko siatkowe i wrócić do garnka, odrzucając ciała stałe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
6
Dodać sos sojowy i mirin i doprawić do smaku solą. Powinieneś mieć około 1 litra bulionu. Trzymaj ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, PrzyciętaPieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
7
Podgrzać 1 łyżka oleju roślinnego w woku lub 12-calowej patelni na dużym ogniu, aż lekko palenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
8
Dodać grzyby (z wyjątkiem enoki, jeśli używasz) i smażyć, aż lekko rumiane i całkowicie miękkie, o 2 protokół. Doprawić do smaku solą i przełożyć na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
9
Dodać pozostałą łyżkę oleju i podgrzać do lekkiego palenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
10
Dodać kapustę i smażyć do miękkości i zwęglone w miejscach, o 2 protokół. Doprawić do smaku solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
11
Przełożyć na talerz z grzybami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
12
Gotuj udon we wrzącej wodzie zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, dodając smażone tofu do wody, gdy gotują się do ogrzania. Odcedź i podziel makaron między dwie miseczki do serwowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
13
Na makaron wlać gorący bulion. Na wierzchu posiekane szalotki, podsmażone grzyby i kapustę, surowe enoki (jeśli używasz) i smażone tofu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
14
Podawać natychmiast.

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. David & Nadia Chenin Blanc z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 36 dolarów za butelkę.
David & Nadia Chenin Blanc
David & Nadia Chenin Blanc
Chenin Blanc ze Swartlandu po raz kolejny skupia się na różnych starych winnicach, od nasadzeń w latach 1962-1982 i opartych na granicie z Paardeberg, zmieszanym ze schale/schist od wschodu, gliną od północy i żelazem z zachodniej części Swartlandu. Winorośl uprawiana na suchym lądzie przetrwała próbę czasu i pokazuje ostateczny powód, dla którego Chenin Blanc jest ich głównym celem w Swartland. Cała masa tłoczona i naturalnie fermentowana, dojrzewana przez 11 miesięcy w starych, neutralnych beczkach z francuskiego dębu.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje2
Ocena Zdrowia13
Magazyn
Ta strona korzysta z plików cookie
Używamy plików cookie do personalizowania treści i reklam, obsługi mediów społecznościowych oraz analizowania ruchu. Udostępniamy również informacje na temat korzystania z naszej witryny naszym partnerom: mediom społecznościowym, firmom reklamowym oraz świadczącym usługi analityczne, którzy mogą informacje te łączyć z innymi, przekazanymi przez Ciebie lub z informacjami uzyskanymi w wyniku korzystania z ich usług. Korzystając z naszej witryny, wyrażasz zgodę na pliki cookie.
Ok