Jamie Oliver Pieczony Kurczak
Jamie Oliver Roast Chicken jest jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 1031 kalorii, 76g białka, oraz 74g tłuszczu. Na 3,22 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka cytryny, pieprzu, marchwi i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. Podobne przepisy to Niedzielna pieczeń Jamiego Olivera, Kurczak Azjatycki na parze Jamie Oliver"paczki", oraz Ciasto rybne Jamie Oliver.
Instrukcje
Wyjmij kurczaka z lodówki na 30 minut, zanim trafi do piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 240°C/475 ° f / Gaz
Nie ma potrzeby obierania warzyw - wystarczy je umyć i grubo posiekać. Cebulkę czosnku rozbić na ząbki, pozostawiając je nieobrane. Wszystkie warzywa i czosnek włożyć na środek dużej tacy do pieczenia i skropić oliwą z oliwek.
Kurczaka skropić oliwą z oliwek i dobrze doprawić solą i pieprzem, pocierając go po całym ptaku. Ostrożnie nakłuj cytrynę, używając ostrego noża (jeśli masz kuchenkę mikrofalową, możesz wbić cytrynę do nich na 40 sekund, ponieważ to naprawdę wydobędzie smak).
Umieścić cytrynę w jamie kurczaka, z pęczkiem herbs.To ugotuj kurczaka
Kurczaka ułożyć na wierzchu warzyw na tacy do pieczenia i włożyć do nagrzanego piekarnika. Natychmiast zmniejszyć temperaturę do 200°C/400°F/gas 6 i gotować kurczaka przez 1 godzinę i 20 minut. Jeśli robisz pieczone ziemniaki i warzywa, to jest czas, aby pęknąć z nimi-dostać je do piekarnika na ostatnie 45 minut gotowania. Podsmaż kurczaka w połowie gotowania, a jeśli warzywa wyglądają na suche, dodaj odrobinę wody do tacy, aby zapobiec ich spalaniu. Po ugotowaniu wyjmij tacę z piekarnika i przenieś kurczaka na deskę, aby odpocząć przez około 15 minut. Przykryj warstwą folii aluminiowej i ręcznikiem do herbaty i odłóż na bok. Teraz jest czas, aby twój sos. Aby wyrzeźbić kurczaka
Zdjąć z kurczaka Sznurek i zdjąć skrzydełka (rozbić je i dodać do sosu dla mega smaku). Ostrożnie ściąć między nogą a piersią.
Przeciąć staw i zdjąć nogę.Powtórz z drugiej strony, a następnie przeciąć każdą nogę między udem a pałeczką, aby skończyć z czterema porcjami ciemnego mięsa.
Połóż je na talerzu. Powinieneś mieć teraz wolne miejsce na wyrzeźbienie reszty kurczaka. Kąt nóż wzdłuż mostka i wyrzeźbić jedną stronę off, a następnie drugą. Kiedy dojdziesz do wybrednych kawałków, po prostu użyj palców, aby wyciągnąć całe mięso, i odwróć kurczaka, aby uzyskać wszystkie smaczne, soczyste kawałki od spodu. Powinieneś zostać z obartą tuszą i półmiskiem pełnym uroczego mięsa, które możesz podać z gorącym sosem i wspaniałymi pieczonymi warzywami.