Jambalaya z wolnowaru
Jeśli masz około 7 godzin i 25 minut do spędzenia w kuchni, Jambalaya w Wolnowarze może być niesamowitym przepisem bezglutenowym i bezmlecznym do wypróbowania. Za 2,12 USD za porcję otrzymujesz danie główne dla 8 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 27 g białka , 19 g tłuszczu i łącznie 467 kalorii . Jeśli masz pod ręką cebulę, krewetki, udka z kurczaka i kilka innych składników, możesz je przygotować. 133 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Kilku osobom naprawdę spodobało się to kreolskie danie. Jest ono dostarczane przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 65% , co jest solidne. Podobne przepisy to Cajun Cuisine: Vegan Jambalaya , Easy Crawfish Jambalaya i Jambalaya Soup .
Instrukcje
Wymieszaj bulion, przyprawę kreolską, zieloną paprykę, cebulę, czosnek, czarny pieprz, seler, pomidory, kiełbasę, kurczaka i ryż w wolnowarze o pojemności 6 litrów.
Przykryj i gotuj na LOW przez 7 do 8 godzin lub do momentu, aż kurczak będzie ugotowany.
Dodaj krewetki do garnka. Przykryj i gotuj przez 10 minut lub do momentu, aż krewetki będą ugotowane.