Jambalaya z krewetkami i kiełbasą Andouille

Jambalaya z krewetkami i kiełbasą Andouille
Przepis Jambalaya z krewetkami i kiełbasa Andouille jest gotowy w około 45 minut i jest zdecydowanie spektakularny bezglutenowe i bezmleczne opcja dla miłośników kreolskiego jedzenia. To danie główne ma 478 kalorii, 27g białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.06 za porcję. Jeśli masz mniej sodu rosół z kurczaka, papryka, cebula, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Krewetki i kiełbasa Andouille Jambalaya, Jeden Garnek Andouille Kiełbasa Jambalaya, oraz Krewetki i Andouille Jambalaya.

Instrukcje

1
Rozgrzać oliwę z oliwek w dużym holenderskim piecu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
2
Dodaj posiekaną cebulę, posiekaną paprykę, mielony czosnek, i kiełbasa; smażyć 5 minut lub aż warzywa będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek MielonyCzosnek Mielony
PaprykaPapryka
WarzywaWarzywa
KiełbasaKiełbasa
CebulaCebula
3
Dodać ryż i kolejne 7 składników( przez liść laurowy); gotować 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
RyżRyż
4
Dodać bulion, wodę, pastę pomidorową, SOS paprykowy i pokrojone w kostkę pomidory; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ostry SosOstry Sos
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
PomidorPomidor
BulionBulion
WodaWoda
5
Dodaj krewetki; gotować 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
6
Odstawić 5 minut. Odrzuć liść laurowy. Natkę pietruszki wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
Pietruszka-naćPietruszka-nać

Wyposażenie

Składniki

170Orzechy dowolne (posiekane)kiełbasa andouille w plastrachkiełbasa andouille w plastrach1Worek 16 uncji Świeże/mrożone warzywa mieszane (marchew/kukurydza/fasola szparagowa/groszek)Worek 16 uncji Świeże/mrożone warzywa mieszane (marchew/kukurydza/fasola szparagowa/groszek)11 funt cukinii,kiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki411Orzechy dowolne (posiekane)pomidory pokrojone w kostkę bez dodatku soli, bez osoleniapomidory pokrojone w kostkę bez dodatku soli, bez osolenia1(może być lub przeglądać)suszony tymianeksuszony tymianek4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkibeztłuszczowy, mniej sodowy bulion z kurczakabeztłuszczowy, mniej sodowy bulion z kurczaka2(zima)posiekana świeża natka pietruszkiposiekana świeża natka pietruszki1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)sos pieprzowo-cytrynowysos pieprzowo-cytrynowy0(może być lub przeglądać)5 do 6 plasterków sera mozzarella5 do 6 plasterków sera mozzarella1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)1 pęczek świeżego szpinaku (około 3 filiżanek)1 pęczek świeżego szpinaku (około 3 filiżanek)2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekana cebulaposiekana cebula1(może być lub przeglądać)posiekana biała cebula (z 1 dużej lub 2 małych cebul)posiekana biała cebula (z 1 dużej lub 2 małych cebul)11 funt cukinii,suszone oreganosuszone oregano11 funt cukinii,Do posypania sałata rzymska, pokrojony pomidor i pokrojona w plasterki czerwona cebulaDo posypania sałata rzymska, pokrojony pomidor i pokrojona w plasterki czerwona cebula1(może być lub przeglądać)SOS ostra paprykaSOS ostra papryka2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekana czerwona paprykaposiekana czerwona papryka227Orzechy dowolne (posiekane)krewetki średnie obrane i deveinedkrewetki średnie obrane i deveined1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Do podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimakaron paccheri (duża tuba) o długości około 2,5 cala i szerokości 2 calimakaron paccheri (duża tuba) o długości około 2,5 cala i szerokości 2 cali2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiryż biały długoziarnisty niegotowanyryż biały długoziarnisty niegotowany
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia21
Magazyn