Przepis Jambalaya z krewetkami i kiełbasa Andouille jest gotowy w około 45 minut i jest zdecydowanie spektakularny bezglutenowe i bezmleczne opcja dla miłośników kreolskiego jedzenia. To danie główne ma 478 kalorii, 27g białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.06 za porcję. Jeśli masz mniej sodu rosół z kurczaka, papryka, cebula, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Krewetki i kiełbasa Andouille Jambalaya, Jeden Garnek Andouille Kiełbasa Jambalaya, oraz Krewetki i Andouille Jambalaya.
Instrukcje
1
Rozgrzać oliwę z oliwek w dużym holenderskim piecu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec Holenderski
2
Dodaj posiekaną cebulę, posiekaną paprykę, mielony czosnek, i kiełbasa; smażyć 5 minut lub aż warzywa będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Mielony
Papryka
Warzywa
Kiełbasa
Cebula
3
Dodać ryż i kolejne 7 składników( przez liść laurowy); gotować 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Laurowe
Ryż
4
Dodać bulion, wodę, pastę pomidorową, SOS paprykowy i pokrojone w kostkę pomidory; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 20 minut.
Albarino, wino różowe i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla Cajun. Te niskie taniny, niższe wina alkoholowe będą uzupełniać ciepło w pikantnych potrawach cajun, zamiast sprawiać, że usta palą się bardziej. Jedno wino, którego możesz spróbować to Atlantis Albarino. Ma 4,9 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 14 dolarów.