Jambalaya II
Jambalayan II może być dobrym przepisem na poszerzenie głównego repertuaru dań. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.62 za porcję. Jedna porcja zawiera 434 kalorie, 21g białka, oraz 24g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz kiełbasę, pomidory, ryż i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Jest to niedrogie przepis dla fanów kreolskiego jedzenia. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 50%. Spróbuj Jambalaya Jednopalczasta, Jeg Jambalaya, oraz Jambalaya dla podobnych receptur.
Instrukcje
Kurczaka i kiełbasę umieścić w dużym garnku i przykryć wodą. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż kurczak jest nieprzejrzysty i spada z kości, 45 protokół. (Zwykle robię to noc wcześniej i przechowuję w lodówce, aby schłodzić tłuszcz.)
Usuń kurczaka i kiełbasę, rezerwując bulion. Shred chicken.
W dużym garnku na średnim ogniu, gotować paprykę, cebulę i czosnek, aż cebula będzie przezroczysta, dodając zarezerwowany bulion z kurczaka, jeśli to konieczne. Wymieszać w pomidory, chili w proszku, sos pieprzowy, cayenne, Worcestershire i liści laurowych; zmniejszyć ogień i dusić 15 protokół.
Zmiksować rozdrobniony kurczak, kiełbasę i pastę pomidorową do przyprawionych warzyw. Nadal gotować na wolnym ogniu, aż smak będzie tak pikantny, jak chcesz, dodając zastrzeżone płynu w razie potrzeby cienkie.
Wymieszać 1 szklankę płynu z ryżem. Dusić 20 minut, aż ryż będzie miękki.
Podawać lub nadal gotować na wolnym ogniu, zgodnie z potrzebami.
Polecane wino: Albarino, Wino Różane, Sauvignon Blanc
Cajun można łączyć z Albarino, winem różowym i Sauvignon Blanc. Te niskie taniny, niższe wina alkoholowe będą uzupełniać ciepło w pikantnych potrawach cajun, zamiast sprawiać, że usta palą się bardziej. Możesz spróbować Forjas del Salnes Leiranan Albarino. Recenzenci bardzo lubią to z 4.9 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 34 dolarów za butelkę.
![Forjas del Salnes Leirana Albarino]()
Forjas del Salnes Leirana Albarino
Blady, zielonkawożółty. Jasny i Ostro skupiony na nosie, ukazujący intensywne zapachy cytryny, wiciokrzewu, chininy i minerałów, wraz z nutą imbiru w tle. Wytrawny, napięty i lekki na stopach, oferujący intensywne, mineralne smaki owoców cytrusowych i sadowniczych, które nie wykazują nadwagi. Zamyka się na pikantnej nucie, wykazując silną, kwiatową trwałość.