Jambalaya Cindy
Jambalaya Cindy może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.07 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 275 kalorii, 18g białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Jest to przyjazny dla budżetu przepis dla fanów kreolskiego jedzenia. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka liści laurowych, sól, krewetki, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Z łyżeczką wynik 48%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Coleslaw Cindy, Ciasto dyniowe Cindy, oraz Smaczne skrzydełka Cindy.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę z oliwek w holenderskim piekarniku lub dużym garnku na średnim ogniu. Wymieszać kiełbasę i gotować przez 2 minuty.
Dodać cebulę, paprykę i seler; doprawić solą i przyprawą Cajun. Gotować i mieszać, aż warzywa będą miękkie, 6 do 8 protokół. Mieszaj ryż, aż równomiernie pokryje się mieszanką warzywną, a następnie wlej pomidory z sokiem, czosnkiem, bulionem z kurczaka, liśćmi laurowymi i liśćmi tymianku. Doprowadzić do dusić na średnim ogniu, a następnie zmniejszyć ogień do średnio-niskie, przykryć, i gotować 20 minut.
Po 20 minut, mieszać w krewetki, i gotować 10 minut odkryte aż krewetki kolei różowy i nie są już półprzezroczyste w centrum.
Wyjmij garnek z ognia i odstaw 5 minut. Liście laurowe wyrzucić przed podaniem.
Polecane wino: Albarino, Wino Różane, Sauvignon Blanc
Albarino, wino różowe i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje dla Cajun. Te niskie taniny, niższe wina alkoholowe będą uzupełniać ciepło w pikantnych potrawach cajun, zamiast sprawiać, że usta palą się bardziej. Terras Gaudan O Rosal Albarino mieszanka z 4.6 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 23 dolarów za butelkę.
![Terras Gauda O Rosal Albarino Blend]()
Terras Gauda O Rosal Albarino Blend
Zielonkawo-żółty kolor, to wino ma hojny nos dojrzałej brzoskwini, skórki pomarańczowej, białego kwiatu i pieczonego jabłka; usta są okrągłe z nutami mineralności i miodu. Kończy się ostry i czysty, odsłaniając jego oszałamiającą strukturę i równowagę kwasowości.