Jambalaya
Jambalaya może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 307 kalorii, 17g białka, oraz 11g tłuszczu. Ten przepis serwuje 6 i kosztuje 1,75 USD za porcję. Kilka osób zrobiło ten przepis, i 28 powiedziałby, że trafił w sedno. Ten przepis jest typowy dla kuchni kreolskiej. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe i bezmleczne dieta. Jeśli masz pod ręką liść laurowy, kiełbasę, liście tymianku i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby wykorzystać ryż, możesz podążać za tym daniem głównym z Pudding Ryżowy jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 45 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia całkiem niezły wynik spoonacular 66%. Spróbuj Jambalaya Jednogarnkowa, Veg Jambalaya, oraz Jambalaya dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
W holenderskim piekarniku połącz mieszankę, wodę, pomidory, sos pomidorowy i wędzoną kiełbasę. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia na średnim ogniu. Przykryj, zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut.
Dodaj krewetki i gotuj przez dodatkowe 5 do 7 minut lub do momentu, gdy krewetki będą różowe.
W małej misce wymieszaj ryż, cebulę, pietruszkę, bulion wołowy, tymianek, czosnek w proszku, czarny pieprz, pieprz cayenne, sól i liść laurowy.
Wlać do torby celofanowej. Przechowywać w hermetycznym pojemniku.
Polecane wino: Sauvignon Blanc, Wino Różane, Albarino
Cajun naprawdę dobrze komponuje się z Sauvignon Blanc, winem różowym i Albarino. Te wina o niskiej zawartości taniny i niższej zawartości alkoholu uzupełnią ciepło pikantnych potraw cajun, zamiast sprawiać, że usta bardziej się palą.
![Świeca Zapachowa DecoGlow Wine Bottle-Sauvignon Blanc]()
Świeca Zapachowa DecoGlow Wine Bottle-Sauvignon Blanc