Jambalaya
Przepis Jambalayan jest gotowy w około 50 minut i zdecydowanie jest świetnym bezglutenowe i bezmleczne opcja dla miłośników kreolskiego jedzenia. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 307 kalorii, 17g białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Sprawdza się jako danie główne. Ten przepis jest lubiany przez 2 smakoszy i kucharzy. Mieszanka krewetek, kiełbasa, sos pomidorowy, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Można ją uznać za niedrogą, kosztującą około 1,75 zł za porcję. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Jambalaya Jednopalczasta, Jeg Jambalaya, oraz Jambalaya dla podobnych receptur.
Instrukcje
W holenderskim piecu połącz mieszankę, wodę, pomidory, sos pomidorowy i wędzoną kiełbasę. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia na średniej wysokości głowie. Przykryć, zmniejszyć ogień i niech gotować na wolnym ogniu przez 20 protokół.
Dodaj krewetki i gotować przez dodatkowe 5 do 7 minut, lub aż krewetki są różowe.
W małej misce, połączyć ryż, cebula, pietruszka, bulion wołowy, tymianek, czosnek w proszku, pieprz czarny, pieprz cayenne, sól, i liść laurowy.
Wlać do torebki celofanowej. Przechowywać w szczelnym pojemniku.
Polecane wino: Albarino, Wino Różane, Sauvignon Blanc
Albarino, wino różowe i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla Cajun. Te niskie taniny, niższe wina alkoholowe będą uzupełniać ciepło w pikantnych potrawach cajun, zamiast sprawiać, że usta palą się bardziej. Jednym z win, które można spróbować jest Paco & Lola Celebration Albarino. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 23 dolarów.
![Paco & Lola Celebration Albarino]()
Paco & Lola Celebration Albarino
Limitowana Edycja Butelki Pride Rainbow! Dość intensywna aromatyczna ekspresja z ziołami i nutami balsamicznymi wraz z białymi owocami, cytrusami i owocami pestkowymi. Świeże o dobrej strukturze i tych samych owocach, które znajdują się na nosie. Lekko balsamiczne wykończenie.