Jamajskie żeberka z lepkim rumowym sosem BBQ

Need a bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne FODMAP danie główne? Jamajskie żeberka z lepkim sosem Rum BBQ może być ogromny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 88g białka, 54g tłuszczu, oraz w sumie 1003 kalorii. Na 5,37 zł za porcję, ten przepis okładki 42% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odebrać baby back żeberka wieprzowe, lepki rum sos bbq, przyprawiony rum, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 50 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Żeberka Dziecięce Z Sosem Słodko-Lepkim, Grillowane żeberka wołowe ze słodko-lepkim sosem Barbecue, oraz Ward Winning Ribers (Sticky Ribers).
Instrukcje
Spłukać i osuszyć żebra. W razie potrzeby usuń cienkie membrany z grzbietów żeber, używając ręcznika papierowego dla lepszego chwytu. (To sprawi, że żeberka będą bardziej delikatne.) Rub żebra równomiernie przyprawą jerk.
Wlać rum do płytkiego naczynia lub plastikowej torby zamrażarki z zamkiem błyskawicznym; dodać żeberka, obracając się do płaszcza. Przykryć lub uszczelnić i schłodzić 1 godzinę, obracając od czasu do czasu.
Światło 1 strona grilla, ogrzewanie do średniego ciepła (325 do 350).
Umieść patelnię pod nieoświetloną stroną.
Wyjąć żebra z marynaty, szybko odcedzić i umieścić na ruszcie nad patelnią ociekową. Grill (z zamkniętą pokrywą), obracając się od czasu do czasu, 2 1/2 do 3 godzin lub do momentu, gdy żeberka będą rumiane i miękkie, a mięso skurczy się z powrotem z kości.
Żeberka szczotkować z 1/2 szklanki lepki Rum BBQ sos, i grill 15 więcej minut.
Podawać z dodatkowym sosem.