Jamajski ryż z groszkiem
Jamajski ryż i groszek może być tylko przystawką, której szukasz. Na 32 grosze za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 311 kalorii, 7G białka, oraz 2G tłuszczu. Ten przepis służy 10. Mieszanka orzechów kokosowych, gałązek tymianku, szalotki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Jamajski groszek i ryż, Jamaican Rice & Peas, oraz Jamajski ryż z groszkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Gotować fasolę na wolnym ogniu w 4 szklankach wody w rondlu 5-quart, pod przykryciem, aż fasola będzie prawie miękka, około 1 1/4 godziny (nie spuszczać).
W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 204°.
Przebić 2 najdelikatniejsze oczka kokosa metalowym szpikulcem lub małym śrubokrętem i odsączyć płyn.
Piec kokos na środku piekarnika 15 minut. Młotkiem lub tyłem ciężkiego tasaka rozbij skorupę i usuń ciało, ostrożnie wyciągając ją śrubokrętem lub ostrzem mocnego noża.
Usuń brązową membranę ostrym nożem do parkowania lub obieraczką do warzyw, a następnie pokrój kokosowy na małe kawałki.
Przecier kokosowy z gorącą wodą w blenderze i przelej do miski (zachowaj ostrożność podczas mieszania gorących płynów). Przecier schłodzić do letniej i przelać przez sito o drobnych oczkach do miski, mocno naciskając na ciała stałe. Pracując nad tą samą misą, wyciśnij małe garści ciał stałych, aby uzyskać jak najwięcej dodatkowego mleka.
W razie potrzeby dodać wodę do całkowitej ilości 2 szklanek płynu.
Wymieszać mleko kokosowe do prawie delikatnej fasoli wraz z solą, szalotki, tymianek, i chile, a następnie dusić, pokryte, 15 protokół.
Dodać 5 szklanek wody i doprowadzić do wrzenia. Wmieszać ryż i powrócić do wrzenia, a następnie przykryć. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i gotuj, aż woda zostanie wchłonięta, a ryż będzie miękki, około 20 minut.
Zdjąć z ognia i odstawić, przykryty, 10 minut, a następnie puch widelcem. Odrzuć szalotki, tymianek i chile.