Jamajski ryż z groszkiem
Jamajski ryż z groszkiem wymaga ok. 1 godzina i 55 minut od początku do końca. Ta przystawka ma 413 kalorii, 12g białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 4 i kosztuje 69 centów za porcję. Jeśli masz tymianek, ryż, scotch bonnet pieprz, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 67%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Jamaican Rice & Peas, Jamajski ryż z groszkiem, oraz Jamajski ryż z groszkiem.
Instrukcje
Fasolę i czosnek umieścić w średnim rondlu i przykryć zimną wodą. Doprowadzić do duszenia i gotować, aż fasola będzie miękka, o 1 do 1 1/2 godziny. Gdy fasola będzie miękka, wymieszaj z mlekiem kokosowym, zieloną cebulą, czepkiem i tymiankiem i zwiększ ogień do wrzenia. Wymieszaj ryż, dodaj trochę soli i pieprzu, przykryj garnek i gotuj, aż ryż będzie miękki i wchłonie większość płynu.
Przelać do dużej miski, smak przyprawy, dodając więcej soli i pieprzu w razie potrzeby, i udekorować plasterkami zielonej cebuli.