Jamajska Zupa Szpinakowa
Jamajska zupa szpinak może być tylko zupa szukasz. Ten przepis służy 8. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 117 kalorii, 3G białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Na $1.1 za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka cebuli, mielona gałka muszkatołowa, wywar warzywny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest idealny do Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 47%, co jest solidne. Spróbuj Zupa jamajska-wołowina i dynia smak tej zupy. Bądź odważny i spróbuj zupy z Karaibów, Jamajska zupa z szynki i fasoli, oraz Jamaican Squash Soup dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużym garnku na średnim ogniu. Wymieszaj cebulę, seler, czosnek, imbir i cukier. Gotować 5 minut, aż cebula będzie miękka. Doprawić solą, kurkumą, zielem angielskim i gałką muszkatołową.
Wymieszać z ziemniakami i cukinią i wlać bulion warzywny. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować 10 minut, lub aż ziemniaki będą miękkie.
Zupę wyjąć z ognia, doprawić pieprzem cayenne i wymieszać ze szpinakiem. Za pomocą blendera ręcznego zmiksuj zupę na gładką masę.
Udekorować czerwoną papryką do podania.