Jamaican Jerk Pit Chicken (Backyard Style)
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 169 kalorii. Ten przepis służy 6. Na $3.05 za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Nie Wiele osób zrobiło ten przepis, a 2 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz piwo, sok pomarańczowy, musztardę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Jamaican Style Jerk Gulasz Wołowy, Rasa Malaysia Backyard Jerk Chicken, oraz Jamaican Jerk Chicken dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wszystkie składniki pasty zmiksować w blenderze.
Wlać do miski i przykryć folią.
Korzystając z grilla na podwórku, zacznij węgiel drzewny od komina z węglem drzewnym (nigdy nie używaj płynu do zapalniczek). Gdy wszystkie węgle są pokryte drobnym szarym popiołem, wrzuć je na 1 stronę grilla. Za pomocą kija lub szpatułki wepchnij wszystkie węgle w stos. Połóż ruszt na grillu.
Otwórz piwo i wylej około ćwierć piwa z każdej puszki. Dosłownie pocierać ubytki kurczaka i zewnętrzną część kurcząt pastą jerk. Ostrożnie umieścić każdą puszkę piwa w jamie kurcząt, przynieść nogi wokół puszki i kratownicy razem.
Połóż kurczaki po przeciwnej stronie ognia. Czasami może być konieczne umieszczenie cegły lub kamienia na tylnej stronie kurczaka, aby utrzymać go stabilnie i pionowo.
Umieść pokrywę na grillu i upewnij się, że otwory odpowietrzające znajdują się bezpośrednio nad kurczakiem, aby zapewnić odpowiednie przygotowanie ciepła i dymu nad ptakiem. Trzymaj otwory wentylacyjne otwarte do końca.
Gotuj kurczaki przez 4 do 5 godzin w temperaturze 225 stopni F. będziesz chciał obracać ptaki o ćwierć obrotu co godzinę i dodawać węgle, w razie potrzeby, aby utrzymać temperaturę. Należy uważać, aby nie dodawać zbyt wielu węgli na raz podczas próby przywrócenia temperatury. Może Ci się zbyt gorąco i będzie trudno sprowadzić go z powrotem. Otwórz pokrywę tylko wtedy, gdy musisz sprawdzić temperaturę.
Wyjąć kurczaki z grilla i odstawić na 10 minut. Wyrzucić puszki po piwie i przechowywać w lodówce kurczaka, aż będzie gotowy do podania.