Jamaican Goat Curry

Jamaican Goat Curry
Jamaican Goat Curry to bezglutenowe i lacto ovo Wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Na 1,12 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ta przystawka ma 298 kalorii, 11g białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 2920 smakoszy i kucharzy. Wiele osób naprawdę lubiło to indyjskie danie. Jeśli masz Koza, uncja puszki mleko kokosowe, woda, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 30 minut. Ogólnie ten przepis zarabia improvable spoonacular wynik z 0%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Jamaican Goat Curry, Jamaican Curry Goat, oraz Jamajskie Curry Z Kurczaka.

Instrukcje

1
Zrobić Curry: jeśli można znaleźć jamajski curry, zdecydowanie go użyć. Jeśli nie, użyj zwykłego curry i dodaj do niego ziele angielskie. Będziesz potrzebował co najmniej 6 łyżek przypraw do tego gulaszu, a możesz kopać go do 8-9 w zależności od tego, jak pikantny lubisz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
1
Pokroić mięso na duże kawałki, może 2-3 cale średnicy. Jeśli masz Kości, możesz ich użyć. Wszystko dobrze posolić i odstawić do osiągnięcia temperatury pokojowej na około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
1
Rozgrzać olej w dużym garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
2
Wymieszać w 2 łyżki curry i ciepła, aż pachnące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
3
Brązowe mięso w curry oil: Pat mięso suche i brązowe dobrze w curry oil. Rób to partiami i nie przepełniaj puli. To zajmie trochę czasu, może 30 minut. Odstawić rumiane mięso na bok w misce. (Gdy całe mięso jest rumiane, jeśli masz Kości, dodaj je i brązowo je też.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
4
Cebula, habanero, imbir, czosnek: 
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotki Pokrojone W Cienkie PaskiSzalotki Pokrojone W Cienkie Paski
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
5
Dodać cebulę i habanero do garnka i podsmażyć, mieszając od czasu do czasu, aż cebula po prostu zacząć brązowy, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotki Pokrojone W Cienkie PaskiSzalotki Pokrojone W Cienkie Paski
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
6
Posyp je solą podczas gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
7
Dodaj imbir i czosnek, dobrze wymieszać i smażyć przez kolejne 1-2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
8
Włóż mięso (i kości, jeśli używasz) z powrotem do garnka, wraz z sokami pozostawionymi w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
9
Dobrze wymieszać.
10
Dodać mleko kokosowe, pomidory, curry, wodę, tymianek, następnie dusić: 
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
11
Wlać mleko kokosowe i pomidory oraz 5 łyżek curry. Wymieszać, aby połączyć. Jeśli używasz 2 puszek mleka kokosowego, dodaj 3 szklanki wody. Jeśli używasz tylko 1 puszki, dodaj 4 szklanki wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
12
Dodaj tymianek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
13
Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu i niech gotować, aż mięso rozpada się przetargu, co zajmie co najmniej 2 godziny. Dłużej, jeśli masz dojrzałą kozę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
14
Dodać ziemniaki: gdy mięso jest już blisko zrobienia-delikatne, ale nie rozpada się jeszcze –
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
15
Dodać ziemniaki i wymieszać. Gulasz robi się, gdy ziemniaki są. Posmakuj soli i dodaj trochę, jeśli tego potrzebuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
16
Tłuszcz odtłuszczone: może trzeba odtłuścić warstwę tłuszczu na górze curry przed podaniem. Zrób to dużą, płytką łyżką, skimming do miski. Również, należy usunąć wszelkie kości przed podaniem curry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
17
Gulasz jest lepszy dzień po, a nawet kilka dni po dniu, w którym go robisz.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
18
Podawać z jamajskim ryżem i groszkiem, ryżem kokosowym z fasolą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia GoyaOliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia Goya
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
Groszek Goya®Groszek Goya®
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 30 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia28
Magazyn