Jalapeño-Serrano Hot Sauce
Jalapeño-Serrano Hot Sauce może być tylko sos, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 0g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 22 kalorie. Na 37 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 341 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Jeśli masz czosnek, Serrano chiles, sól koszerna, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 72 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Salsa De Serrano Rojo (Czerwony Sos Serrano), Najlepszy Gorący Sos Krówkowy, oraz Gorący Sos Krówkowy.
Instrukcje
Umieścić jalapenos, Serrano chiles, czosnek i sól w worku robota kuchennego. Pulsuj, aż drobno posiekasz. Przy uruchomionym silniku powoli dodawaj ocet przez rurkę zasilającą. Proces do gładkiej.
Przenieść mieszaninę chile w średnim rondlu i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Gotować przez 1 minutę, zdjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej.
Wlać mieszaninę do szklanego słoika z ciasno dopasowaną pokrywką i odstawić w chłodnym, ciemnym miejscu na 3 dni.
Wlać sos przez sitko o drobnej siatce do średniej miski, naciskając na ciała stałe, aby uzyskać jak najwięcej płynu.
Wlać do czystego szklanego słoika, wyrzucając odsączone ciała stałe i przechowywać do 6 miesięcy w lodówce.