Jalapeno Pepper Poppers
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc wypróbuj poppersy z papryczką Jalapeno. Ten bezglutenowy i pierwotny przepis serwuje 12 i kosztuje $1.22 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 10g białka, 31g tłuszczu i w sumie 336 kalorii. 48 osób zrobiło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Jeśli masz pod ręką paluszki sera cheddar, miód, papryczki jalapeno i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 1 godzina i 5 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia not so awesome spoonacular score of 31%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Jalapeno Pepper Poppers, Jalapeño Pieprz Poppers Wideo, oraz Papryczki Jalapeño Nadziewane Boczkiem.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej grill na średnim ogniu.
Odetnij około 1/2 cala z wierzchu każdej papryki jalapeno. Weź górne kawałki, które właśnie odciąłeś, odetnij boki i zarezerwuj, odrzucając środkowe kawałki łodygi. Będą one używane do zatkania otwartego końca każdej papryki, aby zapobiec stopieniu się sera. Za pomocą prostej obieraczki zeskrob nasiona i żeberka z wnętrza każdej papryki.
Pokrój każdy patyk sera na kawałki, które są nieco krótsze niż jalapenos. Faszeruj paprykę kawałkiem sera. Weź zarezerwowane kawałki boczne i umieść je w otwartym końcu pieprzu, przykrywając ser i zatykając otwór. Weź kawałek boczku i zawiń paprykę od dolnego końca do górnego końca, upewniając się, że "korek" znajduje się na górnym końcu. Weź drugi kawałek boczku i połóż go na czystej powierzchni roboczej.
Paprykę zwinąć tak, aby była prawie całkowicie pokryta boczkiem i zabezpieczyć wykałaczką. Powtórz z pozostałymi paprykami, serem, boczkiem i wykałaczkami.
Posyp każdy chili w proszku.
Umieść na grillu, przykryj i gotuj na pośrednim ogniu, aż boczek będzie chrupiący, 15 do 20 minut, upewniając się, że obracasz co 3 do 4 minut.
Podczas grillowania poppersów połącz śmietanę, serek śmietankowy i miód w małej misce.
Mieszaj, aż dobrze się połączą i podawaj z poppersami.
Uwaga kucharza: poppery można również zrobić w piekarniku.
Umieść poppersy na blasze do pieczenia wyposażonej w stojak, który został spryskany nieprzywierającym sprayem do gotowania.
Piec w piekarniku o temperaturze 400 F, aż boczek będzie brązowy i chrupiący, 15 minut.
Polecane wino: Cava, Shiraz, Grenache
Cava, Shiraz i Grenache to świetny wybór na Chili. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne w przypadku pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Jaskinie Roger Goulart Gran Reserva Cava z 4.7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 22 dolarów za butelkę.
![Caves Roger Goulart Gran Reserva Cava]()
Caves Roger Goulart Gran Reserva Cava
Wina wykorzystywane do produkcji wina cava są wybierane z wielką starannością i podlegają minimalnemu okresowi dojrzewania wynoszącemu cztery lata. Po 24 miesiącach – i raz w roku – leżakowane butelki podlegają technice déplacé, która polega na wstrząsaniu butelkami w celu homogenizacji drożdży i uzyskania większej ekstrakcji pod względem potencjału aromatycznego i smakowego przez ponad 48 miesięcy dojrzewania. Rezultatem jest delikatna cava o jasnożółtym zabarwieniu, jasnozłotych odcieniach i niesamowitym blasku, a także ciekawe, złożone i mocne bukiety.Mieszanka: 60% Xare-lo, 20% Macabeo i 20% Parellada