Jalapeno Hushpuppies
Od początku do końca Jalapeno Hushpuppies zajmuje około 30 minut . Ten przepis służy 36 osobom. Ta przystawka zawiera 128 kalorii , 2 g białka i 9 g tłuszczu na porcję. Za 46 centów za porcję ten przepis pokrywa 3% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Foodnetwork ma 47 fanów. Mieszanka soli i pieprzu, cebuli, kremowej kukurydzy i garść innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak smaczny. To bardzo przystępny przepis dla fanów kuchni południowej. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezmlecznej . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 29% wyniku , co nie jest wynikiem wybitnym. Podobne przepisy to Jalapeno Hushpuppies , Jalapeno Hushpuppies i Jalapeno Hushpuppies .
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej olej do 350 stopni F. we frytkownicy lub holenderskim piekarniku.
W 1-litrowej misce wymieszaj mąkę kukurydzianą, mąkę, cebulę, jalapeno, kukurydzę i jajka, aż się wymieszają. Odstawić na 5 minut.
Na rozgrzany olej nakładać łyżeczką ciasto. Nie przepełniaj; zostaw miejsce, aby hushpuppies mogły się obrócić. Gotuj hushpuppies na złoty kolor, około 3 minuty.
Wyjmować łyżką cedzakową z oleju i odsączać na ręcznikach papierowych. Ugotowane hushpuppies trzymaj w cieple w piekarniku podczas gotowania pozostałego ciasta. Lekko posolić i pieprzyć do smaku i przełożyć na półmisek.
W razie potrzeby podawaj ze słodko-ostrym sosem chili Paula Deen.
Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel
Riesling, wino musujące i Zinfandel to świetny wybór dla Hush Puppies. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci połączyć wino z południowymi potrawami. Przyjazny dla żywności riesling lub białe wino musujące będzie pasować do wielu smażonych potraw, a zinfandel świetnie komponuje się z daniami z grilla. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Purple Star Ancient Lakes Riesling. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
![Riesling Purple Star Ancient Lakes]()
Riesling Purple Star Ancient Lakes
Aromaty moreli i białych brzoskwiń przenoszą się przez słodkie podniebienie z nutami suszonych moreli, owoców pestkowych i miodu. Na finiszu zrównoważone z naturalną kwasowością.