Jak zrobić zapasy skorupiaków
Przepis jak zrobić zapasy skorupiaków można zrobić w około 45 minut. To danie główne ma 425 kalorii, 14g białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 82 grosze za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 250 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Mieszanka łodygi selera, tymianku, marchewki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 0%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Stado Skorupiaków, Jak zrobić bulion wołowy, oraz Jak zrobić bulion wołowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozbij większe kawałki skorupy: rozbij grube skorupy (homara lub kraba) na mniejsze kawałki, wkładając szczelną, grubą plastikową torbę i albo tocząc się wałkiem do ciasta, albo uderzając młotkiem do mięsa, aby zmiażdżyć.
Pokrój cieńsze muszle krewetek nożem szefa kuchni. Nie zgniataj ani nie tnij za małe. Możesz nawet pominąć ten krok, jeśli chcesz, jeśli masz już do czynienia z połamanymi kawałkami skorupy (takimi jak krab pęknięty).
Umieść w dużej patelni do pieczenia i piecz w temperaturze 400 ° F przez 10 minut (ten krok można pominąć, ale znacznie poprawia smak).
Włóż muszle do dużego garnka i dodaj wystarczającą ilość wody, aby pokryć muszle centymetrem wody.
Podgrzej wodę. Jak tylko zobaczysz, że małe bąbelki zaczynają wychodzić na powierzchnię, zmniejsz ciepło do średniego.
Nie pozwól, aby woda się zagotowała! Chcesz utrzymać temperaturę na krawędzi gotującego się urządzenia (około 180 ° F), gdzie pęcherzyki tylko od czasu do czasu wychodzą na powierzchnię.
Nie mieszaj muszli! Mieszanie spowoduje zamroczenie akcji.
Przejrzyj pianę. Gdy pęcherzyki pojawią się na powierzchni, na powierzchni rozwinie się film piany. Użyj dużej metalowej łyżki, aby odciągnąć tę pianę.
Niech skorupki gotować w ten sposób przez około godzinę; odtłuścić pianę co kilka minut. Piana pochodzi z muszli uwalniających zanieczyszczenia wraz ze wzrostem ich temperatury.
Dodaj wino, cebulę, marchew, seler, pasta pomidorowa, zioła, ziarna pieprzu: gdy wywar przestanie uwalniać pianę, dodaj wino, cebulę, marchew, seler, pasta pomidorowa, tymianek, pietruszkę, liść laurowy i ziarna pieprzu.
Doprowadzić do niskiego gotowania na wolnym ogniu i zmniejszyć ogień tak, że czas nadal ledwo gotować, ale nie gotować, przez 30 minut. Jeśli na powierzchnię pojawi się więcej piany, zdejmij ją.
Dodaj sól i usuń z ognia.
Przecedzić przez sito wyłożone: użyj szczypiec, dużej łyżki z rowkiem lub sitka pająka, aby podnieść i usunąć większość ciał stałych z kolby. (Później włóż do plastikowej torby i wyrzuć na zewnątrz do kosza! Muszle skorupiaków śmierdzą kuchnią.)
Zwilżyć kilka warstw gazę i umieścić na dużym sitku o drobnej siatce, na dużym garnku lub misce.
Wlać wywar do sitka. Albo użyj zapasów od razu, albo ochłodzić do wykorzystania w przyszłości.
Jeśli nie zamierzasz użyć w ciągu kilku dni, zamrozić (pamiętaj, aby pozostawić trochę miejsca na górze pojemnika zamrażarki, aby płyn mógł się rozszerzać podczas zamrażania.)