Jak zrobić zapas z kurzych łapek

Jak zrobić zapas z kurzych łapek
Przepis jak zrobić zapas z kurzych łapek może być wykonany w około 45 minut. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 518 kalorii, 45g białka, oraz 33g tłuszczu każdy. Na 1,46 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka kurzych łapek, liść laurowy, cebula i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 1479 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i pierwotne dieta. Ogólnie ten przepis zarabia bardzo zły (ale nadal naprawialny) spoonacular wynik 0%. Podobne przepisy to Jak zrobić bulion z kurczaka, Jak zrobić najlepszy rosół z kurczaka, oraz Jak zrobić domowy wywar z kurczaka.

Instrukcje

1
Początkowo gotuj kurze łapki przez 5 minut w twardym wrzeniu: doprowadzić do wrzenia 2 ćwiartki wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kurze łapkiKurze łapki
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
2
Włożyć kurze łapki do dużego garnka i przykryć wrzącą wodą. Gotować przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kurze łapkiKurze łapki
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
3
Odcedzić, opłukać, odciąć i wyrzucić końcówki pazurów: 
4
Całkowicie odcedzić kurze łapki. Spłucz zimną wodą, aby stopy były wystarczająco chłodne, aby sobie z nimi poradzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kurze łapkiKurze łapki
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
5
Za pomocą ostrego noża odetnij końcówki pazurów i wyrzuć. Powinny ciąć łatwo, jeśli przeciąć je przez staw. Jeśli pozostaną jakieś szorstkie plamy pazurów, odetnij je nożem do parkowania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
6
Umieść kurze łapki w czystym dużym garnku. Napełnij zimną wodą, aby pokryć stopy o cal.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kurze łapkiKurze łapki
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
7
Dodaj marchew, cebulę, seler, tymianek, liść laurowy i pieprz. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, natychmiast obniżyć temperaturę do niskiej. Częściowo przykryć, pozostawić około pół cala pęknięcia lub tak, i zachować gotowanie zapasów na wolnym ogniu, przez 4 godziny. Od czasu do czasu odtłuścić pianę, która może pojawić się na powierzchni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I TymianekPęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I Tymianek
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
8
Odkryj, zwiększ nieco ciepło, aby utrzymać niskie Gotowanie z garnkiem teraz odkrytym. Nadal gotować przez godzinę lub dwie. W tym momencie zmniejszasz zapasy, aby łatwiej było je przechowywać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
9
Przecedzić wywar przez kilka warstw gazę lub drobny sitko siatkowe (najlepiej oba) do garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
10
Wlać do słoików wielkości kwarty.
11
Przed przechowywaniem w lodówce pozostaw do ostygnięcia przez około godzinę.
12
Kiedy kolba ostygnie, powinna ładnie ujędrnić się w żel.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia21
Magazyn