Jak zrobić wywar warzywny
Jeśli masz mniej więcej 2 godziny i 15 minut spędzić w kuchni, jak zrobić bulion warzywny może być niesamowite bezglutenowe, bezmleczne, lacto ovo wegetariańskie i całe 30 przepis do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 103 kalorie, 2G białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Na 62 grosze za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Wiele osób naprawdę lubi tę przystawkę. Mieszanka grzybów, sól, rozmaryn, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Przepis ten zachwycił 1704 osoby. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 0%. Ta partytura jest do poprawy. Podobne przepisy to Jak Zrobić Wywar Warzywny, Zrób własny proszek przyprawowy do rosołu warzywnego i ziołowego na zapas, oraz Wywar warzywny-dobry zapas jest ważny.
Instrukcje
Umieść suszone grzyby w dużej misce i zalej nimi 1 litr wrzącej wody. Odstawić.
Cebula, seler, marchew, koper włoski:
Rozgrzać oliwę na dużym ogniu w dużym garnku.
Dodaj posiekaną cebulę, seler, marchew i koper włoski (jeśli używasz)i wymieszaj, aby pokryć.
Posypać solą. Gotować na dużym ogniu przez kilka minut, mieszając tylko od czasu do czasu.
Biorąc pod uwagę, że jest tak wiele warzyw i mają wysoką zawartość wilgoci, może to potrwać więcej ciepła i dłużej niż można się spodziewać. Gotować, aż warzywa zaczną brązowieć.
Dodaj pastę czosnkowo-pomidorową:
Dodać czosnek i koncentrat pomidorowy i wymieszać, aby połączyć. Gotować, często mieszając, przez 2-3 minuty lub do momentu, gdy pasta pomidorowa zacznie zmieniać zardzewiały kolor.
Dodać grzyby i wodę do namaczania, rozmaryn, tymianek, skórki cebuli (jeśli używasz), ziarna pieprzu, liście laurowe, pietruszkę i 4 dodatkowe ćwiartki wody.
Doprowadzić do gotować na wolnym ogniu,a następnie upuść ciepło, aż po prostu uzyskać gołe gotować. Powierzchnia stada powinna ledwo bulgotać. Gotować przez 1,5 godziny.
Odcedzić wywar: za pomocą odpieniacza pająka lub łyżki szczelinowej usuń wszystkie duże kawałki warzyw i grzybów. Wyrzucić lub kompost.
Ustaw dużą miskę lub garnek z sitem ustawionym nad nim. Przełożyć sito ręcznikiem papierowym lub filtrem do kawy i przelać przez nie wywar.
Kiedy wylewa się około połowy zapasu, zatrzymaj się, przepuść to, co jest w filtrze sitka, i zmień ręcznik papierowy; Stary zostanie zalany gruzem. Filtruj resztę zapasów.
Wlać do słoików i schłodzić lub zamrozić: do przechowywania, wlać do szklanych słoików i przechowywać w lodówce do tygodnia lub zamrozić. Jeśli zamrozisz w szklanych słoikach, zostaw co najmniej półtora cala nad głową, aby zapas mógł się rozwinąć bez rozbijania szkła słoika.