Jak zrobić sos pieczarkowy
Jak zrobić sos grzybowy wymaga około 1 godzina od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 124 kalorie, 6G białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Na 1,02 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 98 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz mielony pieprz, masło, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Sprawdza się jako dość niedrogi SOS. Z łyżeczką wynik 40%, to danie nie jest tak niesamowite. Podobne przepisy to Borowiki pieczarkowe z sosem pieczarkowym, Indyk borowikowy z sosem grzybowym, oraz Make-Ahead Gravy.
Instrukcje
Rozgrzać masło na średnim ogniu w rondlu, aż się spieni. Wymieszać z grzybami. Doprawić solą. Gotować na wolnym ogniu, aż płyn odparuje, około 20 minut.
Wymieszaj mąkę, gotując i mieszając przez około 5 minut.
Dodać około 1 szklanki bulionu wołowego, energicznie mieszając, aż do włączenia, następnie wlać pozostały bulion i dokładnie wymieszać. Doprawić czarnym pieprzem i tymiankiem. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie, i gotować na wolnym ogniu, aż zgęstnieje, o 30 protokół, często mieszając.